Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós aranygaluska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Kapcsos forma 24 cm Ø:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
80 g cukor
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin

Töltelékhez:

60 g margarin
80 g őrölt dió
30 g cukor

Öntethez:

250 ml tej
1 csapott evőkanál cukor

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A margarint megolvasztjuk. Az őrölt diót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal.

Tészta:
A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon egy hengerré formázzuk, majd 12 egyenlő darabra vágjuk.
A tésztadarabokból gombócokat formázunk, megmártjuk a megolvasztott margarinban, majd belehempergetjük a diós keverékbe. A kapcsos tortaformába a gombócokat egymás mellé belehelyezünk. A tetejét megszórjuk dióval és margarinnal meglocsoljuk. 15 percig a formában pihentetjük, majd a formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a kihűlt aranygaluska mellé tálaljuk.

Tipp:

A süteményt gyümölcslekvárral is fogyaszthatjuk.
A Diós aranygaluska alapreceptjéből 4-6 adag édes sütemény készíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!