
Diós aranygaluska



Hozzávalók
Kapcsos forma 24 cm Ø:
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. Az őrölt diót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
Tészta:
A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon egy hengerré formázzuk, majd 12 egyenlő darabra vágjuk.
A tésztadarabokból gombócokat formázunk, megmártjuk a megolvasztott margarinban, majd belehempergetjük a diós keverékbe. A kapcsos tortaformába a gombócokat egymás mellé belehelyezünk. A tetejét megszórjuk dióval és margarinnal meglocsoljuk. 15 percig a formában pihentetjük, majd a formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a kihűlt aranygaluska mellé tálaljuk.
Tipp:


Diós aranygaluska
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Kapcsos forma 24 cm Ø:
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. Az őrölt diót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
Tészta:
A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon egy hengerré formázzuk, majd 12 egyenlő darabra vágjuk.
A tésztadarabokból gombócokat formázunk, megmártjuk a megolvasztott margarinban, majd belehempergetjük a diós keverékbe. A kapcsos tortaformába a gombócokat egymás mellé belehelyezünk. A tetejét megszórjuk dióval és margarinnal meglocsoljuk. 15 percig a formában pihentetjük, majd a formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a kihűlt aranygaluska mellé tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?