Diós aranygaluska
Hozzávalók
Kapcsos forma 24 cm Ø:
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. Az őrölt diót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
Tészta:
A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon egy hengerré formázzuk, majd 12 egyenlő darabra vágjuk.
A tésztadarabokból gombócokat formázunk, megmártjuk a megolvasztott margarinban, majd belehempergetjük a diós keverékbe. A kapcsos tortaformába a gombócokat egymás mellé belehelyezünk. A tetejét megszórjuk dióval és margarinnal meglocsoljuk. 15 percig a formában pihentetjük, majd a formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a kihűlt aranygaluska mellé tálaljuk.
Tipp:
Diós aranygaluska
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Kapcsos forma 24 cm Ø:
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. Az őrölt diót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
Tészta:
A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon egy hengerré formázzuk, majd 12 egyenlő darabra vágjuk.
A tésztadarabokból gombócokat formázunk, megmártjuk a megolvasztott margarinban, majd belehempergetjük a diós keverékbe. A kapcsos tortaformába a gombócokat egymás mellé belehelyezünk. A tetejét megszórjuk dióval és margarinnal meglocsoljuk. 15 percig a formában pihentetjük, majd a formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a kihűlt aranygaluska mellé tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?