Vegetáriánus zöldséges pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só
Feltéthez:
200 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
só
kevés cukor
150 g brokkoli
150 g színes kaliforniai paprika
200 g mozzarella sajt
Díszítéshez:
rukkola
Elkészítés
Előkészítés:
A feltéthez a sűrített paradicsomot összekeverjük a megpucolt, finomra reszelt fokhagymával és a bazsalikommal, ízesítjük sóval és kevés cukorral. A brokkolit megmossuk, kis rózsáira szedjük, és forrásban lévő vízben fél percet blansírozzuk, majd rögtön leszűrjük. A kaliforniai paprikát megmossuk, és csíkokra vágjuk. A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 30x35 cm), majd a nyújtófa segítségével a tepsibe helyezzük.
A paradicsommal megkenjük a pizzát, elosztjuk rajta az előkészített zöldségeket és az összetépkedett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzát rukkolával megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 30x35 cm), majd a nyújtófa segítségével a tepsibe helyezzük.
A paradicsommal megkenjük a pizzát, elosztjuk rajta az előkészített zöldségeket és az összetépkedett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzát rukkolával megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Tejfölös alappal is elkészíthetjük a pizzát.
Kedvencnek jelölöm
Vegetáriánus zöldséges pizza
Hozzávalók
kb. 6 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só
Feltéthez:
200 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
só
kevés cukor
150 g brokkoli
150 g színes kaliforniai paprika
200 g mozzarella sajt
Díszítéshez:
rukkola
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A feltéthez a sűrített paradicsomot összekeverjük a megpucolt, finomra reszelt fokhagymával és a bazsalikommal, ízesítjük sóval és kevés cukorral. A brokkolit megmossuk, kis rózsáira szedjük, és forrásban lévő vízben fél percet blansírozzuk, majd rögtön leszűrjük. A kaliforniai paprikát megmossuk, és csíkokra vágjuk. A tepsit ( kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 30x35 cm), majd a nyújtófa segítségével a tepsibe helyezzük.
A paradicsommal megkenjük a pizzát, elosztjuk rajta az előkészített zöldségeket és az összetépkedett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzát rukkolával megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 30x35 cm), majd a nyújtófa segítségével a tepsibe helyezzük.
A paradicsommal megkenjük a pizzát, elosztjuk rajta az előkészített zöldségeket és az összetépkedett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzát rukkolával megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Tejfölös alappal is elkészíthetjük a pizzát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?