Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizza alap

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

400 g liszt
1/2 ek só
20 g friss élesztő v. 1,5 cs szárított
2 ek olaj
kb. 240 ml langyos víz

Szósz:

300 ml paradicsom (3-4 nagy darab)
1 ek olaszos fűszereverék
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
bors
cukor
1-2 ek oliva olaj (a tésztát megkenni)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a friss élesztőt a víz harmadában egy kevés cukorral felfuttatjuk.
A hozzávalókat összedolgozzuk, a vizet folyamatosan adagolva, hogy egy közepesen lágy kelt tésztát kapjunk. (Ne legyen kemény, de tartsa meg a formáját, ne terüljön szét).
A száraz élesztőt nem kell felfuttatni, azt egyszerűen keverjük el a liszttel.
Hagyjuk 30 percig kelni.
Közben elkészíthetjük a szószt.
Friss paradicsomokat forró vízbe tesszük, addig forraljuk, míg egy kicsit megreped a héja (kb. fél-1 perc), majd kivesszük, és lefejtjük a héját. Ezután a vöröshagymával és fokhagymával leturmixoljuk, befűszerezzük, közben kóstolgassuk. Egy kevés cukorral lehet ellensúlyozni a paradicsom savasságát.
(Ha pürével készítjük, akkor azzal turmixoljuk a hagymákat.)
Ezt így nyersen rákenhetjük a pizzára, vagy egy lábosban kevés víz hozzáadásával főzzük össze 10-15 perc alatt (vagy amíg a hagyma elveszti az erejét, és az íze egységesebb lesz), így a kész pizzára öntetként is használhatjuk (jobb, mint a ketchup!)
A pizzát nyújtsuk ki, sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük. Kenjük meg vékonyan olívaolajjal. Majd kenjük meg a szósszal, és tetszés szerinti feltéttel pakoljuk meg.
Előmelegített 200°C-os sütőben süssük addig, míg a széle, és a sajt a tetején szép piros lesz. (kb. 20 perc alatt kész)

Tálalás

Nagy géztepsit kitölti, vagy 2 kerek kb. normál méretű pizza.

Alternatív elkészítés

A szósz friss paradicsomból a legfinomabb! A fűszerezésnél mindenképp kóstolás alapján sózzuk, borsozzunk, legyen inkább "natúr ízű", kicsit sótlan, így fog érvényesülni a feltét íze. Különleges lesz a pizza, ha megszórjuk szezámmaggal, vagy a szélét megtöltjük sajttal.
Pizza alap Pizza alap

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!