![Sárgarépás-cukkinis kosarak](https://sutnijo.hu/storage/recipes/10276/13698-sargarepas-cukkinis-kosarak.jpg)
Sárgarépás-cukkinis kosarak
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd golyóvá formázzuk. A golyókat kézzel kb. 10 cm átmérőjű lappá formázzuk. A lapokat a muffin formába helyezzük, úgy, hogy a széleit a formához nyomjuk. Majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a formákban.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a muffin formából kivesszük és melegen tálaljuk.
Tippek:
A tésztát ízesíthetjük egy evőkanálnyi szárított fűszerkeverékkel is.
A zöldségeket nagylyukú reszelőn is lereszelhetjük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sárgarépás-cukkinis kosarak
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd golyóvá formázzuk. A golyókat kézzel kb. 10 cm átmérőjű lappá formázzuk. A lapokat a muffin formába helyezzük, úgy, hogy a széleit a formához nyomjuk. Majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a formákban.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a muffin formából kivesszük és melegen tálaljuk.
Tippek:
A tésztát ízesíthetjük egy evőkanálnyi szárított fűszerkeverékkel is.
A zöldségeket nagylyukú reszelőn is lereszelhetjük.
![A Sárgarépás-cukkinis kosarak züldséges sütemény vendégvárónak, vagy uzsonnára kínálható.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/10276/13698-sargarepas-cukkinis-kosarak.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?