Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépás-cukkinis kosarak

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

A kelt tésztához:

350 g búzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
175 ml langyos víz
2 ek. napraforgóolaj

A töltelékhez:

kb. 300 g sárgarépa
kb. 300 g cukkini
2 ek. napraforgóolaj
frissen őrölt bors
1 pohár tejföl (20%-os, 150g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffin formákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A töltelékhez a sárgarépát és a cukkinit megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval és borssal erősen fűszerezzük, majd kb. 5 percig pároljuk. A tejfölt és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 12 egyenlő részre osztjuk, majd golyóvá formázzuk. A golyókat kézzel kb. 10 cm átmérőjű lappá formázzuk. A lapokat a muffin formába helyezzük, úgy, hogy a széleit a formához nyomjuk. Majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk a formákban.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés: kb. 30 - 35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a muffin formából kivesszük és melegen tálaljuk.

Tippek:

A sárgarépát helyettesíthetjük sütőtökkel.
A tésztát ízesíthetjük egy evőkanálnyi szárított fűszerkeverékkel is.
A zöldségeket nagylyukú reszelőn is lereszelhetjük.
A Sárgarépás-cukkinis kosarak züldséges sütemény vendégvárónak, vagy uzsonnára kínálható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!