
Pizza-lepény



Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A paprikát megmossuk, megtörölgetjük, levágjuk a tetejét, a magházát kiszedjük, majd karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A tonhalat szűrőn lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a hagymával és a fokhagymával együtt elosztjuk a félbevágott lepénykenyereken. Sóval ízesítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mozzarellával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után borssal ízesítjük, fokhagymaolajat csöpögtetünk rá, és tálaljuk.
Tipp:


Pizza-lepény
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 225 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A paprikát megmossuk, megtörölgetjük, levágjuk a tetejét, a magházát kiszedjük, majd karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A tonhalat szűrőn lecsöpögtetjük, majd a paprikával, a hagymával és a fokhagymával együtt elosztjuk a félbevágott lepénykenyereken. Sóval ízesítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mozzarellával megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után borssal ízesítjük, fokhagymaolajat csöpögtetünk rá, és tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?