![Pizza muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31858/pizza-muffin-15586.webp)
Pizza muffin
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Muffin formához:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
Tippek:
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Pizza muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
Tippek:
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
![Pizza muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31858/pizza-muffin-15586.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?