Pizza muffin
Hozzávalók
Muffin formához:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
Tippek:
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
Pizza muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
Tippek:
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?