Pizza muffin
Hozzávalók
Muffin formához:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
Tippek:
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
Pizza muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
Tippek:
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?