Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzacsiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 darabhoz:

Töltelékhez:

400 g hagyma
250 g piros húsú paprika
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
25 g zöldfűszer-keverék
1 csipet só
Frissen őrölt bors, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint
100 g reszelt sajt (pl. Gouda)

Tésztához:

375 g búzaliszt
Fél teáskanál só
175 ml víz
1 tojás (közepes méretű)
2 evőkanál paradicsompüré
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A hagymát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, mindkettőt apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, és alacsony fokozaton kb. 10 percig pároljuk, míg a leve teljesen elfő. Végül hozzákeverjük a zöldfűszer-keveréket, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A serpenyőt a tűzről levéve hagyjuk a tölteléket kihűlni. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalappá (kb. 50 x 30 cm) nyújtjuk. A sajtot a kihűlt töltelékhez keverjük, majd a tölteléket a tésztalapon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta pereme mentén 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldala mentén szorosan feltekerjük és vékonyra szeleteljük (kb. 18 szeletre). A kapott csigákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit letakarjuk, meleg helyen 15 percet pihentetjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült csigákat sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd még langyosan tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A csigákat sütést megelőzően reszelt sajttal meghinthetjük.

Ízlés szerint párolást megelőzően kockázzunk sovány sonkát a töltelékbe.
A pizzacsiga a látványpékségekből ismerős lehet, ám saját konyhánkban készített változata a saját ízlésünket tükrözi töltelékének változatosabb összetételével.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!