Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzacsónakok pestóval

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Feltéthez:

16 szelet pármai sonka
100 g Pesto szósz
100 g reszelt parmezán sajt

Szószhoz:

150 ml tejföl 20 %-os
4-5 evőkanál sűrített paradicsom
némi só
frissen őrölt bors
pici cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.

Sütési idő: 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült pizzát még melegen tálaljuk.

Tippek:

A pesto tészták mellé is nagyon ízletes.
A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.
A Pizzacsónakok pestóval gazdagított ropogós, laktató finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!