Pizzacsónakok pestóval
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Szószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzát még melegen tálaljuk.
Tippek:
A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.
Pizzacsónakok pestóval
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Szószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzát még melegen tálaljuk.
Tippek:
A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?