
Pizzacsónakok pestóval



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Szószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzát még melegen tálaljuk.
Tippek:
A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.


Pizzacsónakok pestóval
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Szószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzát még melegen tálaljuk.
Tippek:
A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?