 
                Pizzacsónakok pestóval
 20-40 perc között
                        20-40 perc között
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     8 darab
                            8 darab
                        Hozzávalók
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        375 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100-125 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál étkezési só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        16 szelet pármai sonka
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g Pesto szósz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g reszelt parmezán sajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Szószhoz:
                                        150 ml tejföl 20 %-os
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4-5 evőkanál sűrített paradicsom
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        pici cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzát még melegen tálaljuk.
                            A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzát még melegen tálaljuk.
Tippek:
                                    A pesto tészták mellé is nagyon ízletes.
A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.
                            A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Pizzacsónakok pestóval
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        375 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100-125 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál étkezési só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        16 szelet pármai sonka
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g Pesto szósz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g reszelt parmezán sajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Szószhoz:
                                        150 ml tejföl 20 %-os
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4-5 evőkanál sűrített paradicsom
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        pici cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzát még melegen tálaljuk.
                            A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk. Minden darab tésztát hosszúkás-ovális alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd sóval, borssal és némi cukorral ízesítjük. Egyenletesen elosztjuk a tésztákon. A feltétet is elosztjuk rajta és a pestót is kis adagokban ráhalmozzuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzát még melegen tálaljuk.
Tippek:
                                    A pesto tészták mellé is nagyon ízletes.
A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.
                            A feltétet ízlés szerint változtathatjuk.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Sós tészták
                                    Sós tészták
                                 Mártások, szószok, pürék
                                    Mártások, szószok, pürék
                                 Kelt tészták
                                    Kelt tészták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?