Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis-kukoricás pizzafalatok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Pizzaszószhoz:

1 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
140 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
3-4 evőkanál víz
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
kevés só

Feltéthez:

kb. 80-100 g csemegekukorica (konzerv, leszűrve)
kb. 150 g tetszőleges virsli
kb. 120 g mozzarella sajt

Díszítéshez:

bazsalikomlevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük. A kukoricát leszűrjük, a virsliről – amennyiben műbeles – eltávolítjuk a műbelet, és karikákra vágjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Pizzaszósz:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk.

Tészta:
A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk, a tésztát kitekerjük, kb. 20-24 kis kockára vágjuk, majd a tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat (a széleket üresen hagyva) megkenjük a pizzaszósszal, elosztjuk rajtuk a virslikarikákat és a kukoricaszemeket, és tépkedünk mindre mozzarella sajtot. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzafalatokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült pizzafalatokat bazsalikomlevelekkel díszítjük, és melegen tálaljuk.

Tipp:

Fokhagymás-tejfölös alappal is elkészíthetjük a pizzafalatokat.
Virslis-kukoricás pizzafalatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!