
Szalámis-olajbogyós minipizzák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk, és mindet enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékony körré nyújtjuk.
A minipizzákat egymástól kellő távolságban a tepsibe tesszük, a széleket üresen hagyva megkenjük a fűszeres paradicsommal, majd rátesszük a szeletelt szalámit, a lecsepegtetett olajbogyókat és a kisebb darabokra tépkedett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minipizzákat bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.


Szalámis-olajbogyós minipizzák
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk, és mindet enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékony körré nyújtjuk.
A minipizzákat egymástól kellő távolságban a tepsibe tesszük, a széleket üresen hagyva megkenjük a fűszeres paradicsommal, majd rátesszük a szeletelt szalámit, a lecsepegtetett olajbogyókat és a kisebb darabokra tépkedett mozzarellát. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minipizzákat bazsalikomlevélkékkel megszórva tálaljuk.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?