
Pohárkrém bogyós gyümölcsökkel



Hozzávalók
200 g babapiskóta
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum vagy krémlikőr
200 ml tej
fél tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
400 ml tej
A díszítéshez:
200 g bogyós gyümölcs (pl. málna, szeder, eper)
1 tasak Dr. Oetker Habpor tejszínízű
150 ml hideg tej
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet felmelegítjük (ne legyen forró). A gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük. Előkészítünk 6 desszertes tálkát, poharat vagy üvegkelyhet.
Elkészítés:
A meleg tejet egy keverőtálba öntjük, ízlés szerint hozzákeverünk rumaromát vagy krémlikőrt, majd a babapiskótákat megforgatjuk benne (vigyázzunk, ne áztassuk el). A babapiskótákat ezután az előkészített poharakban egyenletesen elosztjuk. A fél tasak Házi krémes krémport a 400 ml tejjel, a tasakon szereplő elkészítési útmutatónak megfelelően elkészítjük. A kész krémből minden pohárba teszünk a babapiskótára egy réteget, majd a gyümölcsdarabokkal megszórjuk, és ismét egy réteg krém következik. A krém tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük. A kész pohárkrémet hűtőszekrénybe helyezzük, és jól behűtve tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Pohárkrém bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
200 g babapiskóta
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum vagy krémlikőr
200 ml tej
fél tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
400 ml tej
A díszítéshez:
200 g bogyós gyümölcs (pl. málna, szeder, eper)
1 tasak Dr. Oetker Habpor tejszínízű
150 ml hideg tej
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet felmelegítjük (ne legyen forró). A gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük. Előkészítünk 6 desszertes tálkát, poharat vagy üvegkelyhet.
Elkészítés:
A meleg tejet egy keverőtálba öntjük, ízlés szerint hozzákeverünk rumaromát vagy krémlikőrt, majd a babapiskótákat megforgatjuk benne (vigyázzunk, ne áztassuk el). A babapiskótákat ezután az előkészített poharakban egyenletesen elosztjuk. A fél tasak Házi krémes krémport a 400 ml tejjel, a tasakon szereplő elkészítési útmutatónak megfelelően elkészítjük. A kész krémből minden pohárba teszünk a babapiskótára egy réteget, majd a gyümölcsdarabokkal megszórjuk, és ismét egy réteg krém következik. A krém tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük. A kész pohárkrémet hűtőszekrénybe helyezzük, és jól behűtve tálaljuk.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?