Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pohárkrém bogyós gyümölcsökkel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

200 g babapiskóta
1 kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum vagy krémlikőr
200 ml tej
400 ml tej

A díszítéshez:

200 g bogyós gyümölcs (pl. málna, szeder, eper)
1 tasak Dr. Oetker Habpor tejszínízű
150 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük (ne legyen forró). A gyümölcsöket megmossuk, felszeleteljük. Előkészítünk 6 desszertes tálkát, poharat vagy üvegkelyhet.

Elkészítés:

A meleg tejet egy keverőtálba öntjük, ízlés szerint hozzákeverünk rumaromát vagy krémlikőrt, majd a babapiskótákat megforgatjuk benne (vigyázzunk, ne áztassuk el). A babapiskótákat ezután az előkészített poharakban egyenletesen elosztjuk. A fél tasak Házi krémes krémport a 400 ml tejjel, a tasakon szereplő elkészítési útmutatónak megfelelően elkészítjük. A kész krémből minden pohárba teszünk a babapiskótára egy réteget, majd a gyümölcsdarabokkal megszórjuk, és ismét egy réteg krém következik. A krém tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük. A kész pohárkrémet hűtőszekrénybe helyezzük, és jól behűtve tálaljuk.
A tejszínhabbal és friss - vagy mirelit - gyümölcsökkel díszített Pohárkrém bogyós gyümölcsökkel pohárkrém desszert vendégeink csodálatát vívja ki.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!