Pudingkocka
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
2. A pudingport kikeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük.
3. A teljesen kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
4. A kihűlt lapokat megkenjük krémmel, az alsót fehérrel, a másodikat pedig kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot, kissé lenyomjuk, majd bevonjuk csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük.
5. Ha a máz megkötött, a sütit lefedjük fóliával, és legalább 6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy a lapok bepuhuljanak, és szépen szeletelhető legyen.
Sütési hőfok: 180 °C
Sütési mód: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 24 x 34 cm
Pudingkocka
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A pudingport kikeverjük a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd kihűtjük.
3. A teljesen kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. A krémet kétfelé vesszük, egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
4. A kihűlt lapokat megkenjük krémmel, az alsót fehérrel, a másodikat pedig kakaóssal. Ráhelyezzük a harmadik lapot, kissé lenyomjuk, majd bevonjuk csokimázzal. A csokimázhoz az étcsokit és az olajat gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, és alaposan összekeverjük.
5. Ha a máz megkötött, a sütit lefedjük fóliával, és legalább 6-8 órán át hűtőben tartjuk, hogy a lapok bepuhuljanak, és szépen szeletelhető legyen.
Sütési hőfok: 180 °C
Sütési mód: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 24 x 34 cm
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?