Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos barack gömb alatt megbúvó diós halom

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puding:

kb 15 dkg darált dió, vagy gesztenye massza
1 doboz konzerv barack (félbevagott) + a leve
Dr. Oetker Aroma rum, ízles szerint
2x 3 evőkanál kristálycukor a puding főzeshez
2x4,5 dl tej a puding főzeshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A recept 6-8 tányér elkészítéséhez való.

1. A darált diót, vagy gesztenye masszát elkeverem a barack levével és pici rum(aroma)val, hogy egy nedves állagot kapjak. Ízlés szerint mazsolát is tehetünk bele.

2. A kistányér közepére kiskanállal egy halmot teszek a masszából.

2. A barackokat lecsöpögtetem (konzerv helyett lehet házi befőttet is használni), s minden halomra ráteszek egy félbevágott barackot.

3. Elkészítem a csoki pudingot, majd ráöntöm a barackra, hogy vékonyan befedje. Kb 4 tányérnál.

4. Ugyanigy járok el a vanilia pudiggal is.

5. Tálalásig hűtőben tartom. Tálaláskor csokit reszelek a tetejére vagy fagyival is tálalhatom. Bármilyen tortadísszel tovább díszíthetem.
Pudingos barack gömb alatt megbúvó diós halom Pudingos barack gömb alatt megbúvó diós halom Pudingos barack gömb alatt megbúvó diós halom Pudingos barack gömb alatt megbúvó diós halom Pudingos barack gömb alatt megbúvó diós halom

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!