Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládétorta ganach-al

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 20 cm)

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
3 darab tojás (M-es)
200 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 teáskanál tej
200 ml tejföl 20 %-os

Ganach-hoz:

300 g csokoládé (magas kakaótartalmú)
300 ml habtejszín
50 g margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Készítsük el a ganache-t:
Aprítsuk fel a csokoládét apró darabokra. Forraljuk fel a tejszínhabot egy kis lábasban, vegyük le a tűzről, és keverés közben olvasszuk fel benne a csokoládét és a margarint. Öntsük a keveréket egy keverőtálba, és hagyjuk kb. 2 1/2 órán át hűlni (ne tegyük hűtőbe).

A tortaformát béleljük ki a sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk. A tortabevonót nagylyukú reszelő reszeljük le és röviden keverjük bele a tésztába. A tésztát tegyük az előkészített formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk ki a tortát egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: Bár a sütemény átsült, a közepe kihűlés után nedves, ázott marad.

Ganache:
A kihűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton verjük habosra.

Ha a tészta teljesen kihűlt vágjuk át vízszintesen ketté. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a ganache kb. felével. Helyezzük rá a felső réteget, és kenjük meg az egész tortát a maradék ganache-val. Ne egyenletesen kenjük el, hanem egy evőkanál segítségével készítsünk hullámokat. (lásd fotó)

Tippek:

A tortaalap fagyasztható.
A megadott sütési idő után célszerű sütési tesztet végezni. Ehhez szúrjuk meg a sütemény legvastagabb részét egy fapálcikával. Ha a pálca száraz, és már nem tapad rá a tészta, a sütemény elkészült.
Csokoládétorta ganach-al

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
82 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!