Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládétorta ganach-al

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 20 cm)

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
3 darab tojás (M-es)
200 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 teáskanál tej
200 ml tejföl 20 %-os

Ganach-hoz:

300 g csokoládé (magas kakaótartalmú)
300 ml habtejszín
50 g margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Készítsük el a ganache-t:
Aprítsuk fel a csokoládét apró darabokra. Forraljuk fel a tejszínhabot egy kis lábasban, vegyük le a tűzről, és keverés közben olvasszuk fel benne a csokoládét és a margarint. Öntsük a keveréket egy keverőtálba, és hagyjuk kb. 2 1/2 órán át hűlni (ne tegyük hűtőbe).

A tortaformát béleljük ki a sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk. A tortabevonót nagylyukú reszelő reszeljük le és röviden keverjük bele a tésztába. A tésztát tegyük az előkészített formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk ki a tortát egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: Bár a sütemény átsült, a közepe kihűlés után nedves, ázott marad.

Ganache:
A kihűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton verjük habosra.

Ha a tészta teljesen kihűlt vágjuk át vízszintesen ketté. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a ganache kb. felével. Helyezzük rá a felső réteget, és kenjük meg az egész tortát a maradék ganache-val. Ne egyenletesen kenjük el, hanem egy evőkanál segítségével készítsünk hullámokat. (lásd fotó)

Tippek:

A tortaalap fagyasztható.
A megadott sütési idő után célszerű sütési tesztet végezni. Ehhez szúrjuk meg a sütemény legvastagabb részét egy fapálcikával. Ha a pálca száraz, és már nem tapad rá a tészta, a sütemény elkészült.
Csokoládétorta ganach-al

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!