Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládétorta ganach-al

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 20 cm)

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
3 darab tojás (M-es)
200 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 teáskanál tej
200 ml tejföl 20 %-os

Ganach-hoz:

300 g csokoládé (magas kakaótartalmú)
300 ml habtejszín
50 g margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Készítsük el a ganache-t:
Aprítsuk fel a csokoládét apró darabokra. Forraljuk fel a tejszínhabot egy kis lábasban, vegyük le a tűzről, és keverés közben olvasszuk fel benne a csokoládét és a margarint. Öntsük a keveréket egy keverőtálba, és hagyjuk kb. 2 1/2 órán át hűlni (ne tegyük hűtőbe).

A tortaformát béleljük ki a sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tortabevonót. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk. A tortabevonót nagylyukú reszelő reszeljük le és röviden keverjük bele a tésztába. A tésztát tegyük az előkészített formába és simítsuk el a felületét. Helyezzük a tortaformát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Fordítsuk ki a tortát egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: Bár a sütemény átsült, a közepe kihűlés után nedves, ázott marad.

Ganache:
A kihűlt ganache-t konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton verjük habosra.

Ha a tészta teljesen kihűlt vágjuk át vízszintesen ketté. Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és kenjük meg a ganache kb. felével. Helyezzük rá a felső réteget, és kenjük meg az egész tortát a maradék ganache-val. Ne egyenletesen kenjük el, hanem egy evőkanál segítségével készítsünk hullámokat. (lásd fotó)

Tippek:

A tortaalap fagyasztható.
A megadott sütési idő után célszerű sütési tesztet végezni. Ehhez szúrjuk meg a sütemény legvastagabb részét egy fapálcikával. Ha a pálca száraz, és már nem tapad rá a tészta, a sütemény elkészült.
Csokoládétorta ganach-al

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
82 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!