Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos kekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 40x35 cm):

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
100 g porcukor
200 g lágy vaj vagy margarin

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekor cukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk mindegyik adagból kb. 30 cm hosszú tekercset. Takarjuk le a tekercseket, és tegyük a hűtőszekrénybe kb. 30 percre. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Minden tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágunk. Formázzunk minden szeletből egy-egy golyót, és helyezzük őket a sütőlemezre úgy, hogy egy kis hely maradjon közöttük. Villával készítsünk mélyedéseket a golyókba. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kekszeket.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon. Tegyük a tortabevonót egy kis fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan, majd vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Csorgassuk a csokoládébevonatot a kekszekre, azonnal szórjunk rá tetszés szerinti dekor cukrot, majd hagyjuk megdermedni.

Tippek:

A vaníliaízű pudingpor helyett használjunk csokoládé pudingport, hogy csodásan omlós csokoládés kekszeket kapjunk.
Nyomjuk a villát enyhén a lisztbe, hogy a tészta ne ragadjon a villára.
Pudingos kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!