
Pudingos kekszek



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x35 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk mindegyik adagból kb. 30 cm hosszú tekercset. Takarjuk le a tekercseket, és tegyük a hűtőszekrénybe kb. 30 percre. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Minden tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágunk. Formázzunk minden szeletből egy-egy golyót, és helyezzük őket a sütőlemezre úgy, hogy egy kis hely maradjon közöttük. Villával készítsünk mélyedéseket a golyókba. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kekszeket.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon. Tegyük a tortabevonót egy kis fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan, majd vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Csorgassuk a csokoládébevonatot a kekszekre, azonnal szórjunk rá tetszés szerinti dekor cukrot, majd hagyjuk megdermedni.
Tippek:
Nyomjuk a villát enyhén a lisztbe, hogy a tészta ne ragadjon a villára.


Pudingos kekszek
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 40x35 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát ketté, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk mindegyik adagból kb. 30 cm hosszú tekercset. Takarjuk le a tekercseket, és tegyük a hűtőszekrénybe kb. 30 percre. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Minden tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágunk. Formázzunk minden szeletből egy-egy golyót, és helyezzük őket a sütőlemezre úgy, hogy egy kis hely maradjon közöttük. Villával készítsünk mélyedéseket a golyókba. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a kekszeket.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Olvasszuk fel a tortabevonót vízgőz felett, alacsony hőfokon. Tegyük a tortabevonót egy kis fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan, majd vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból. Csorgassuk a csokoládébevonatot a kekszekre, azonnal szórjunk rá tetszés szerinti dekor cukrot, majd hagyjuk megdermedni.
Tippek:
Nyomjuk a villát enyhén a lisztbe, hogy a tészta ne ragadjon a villára.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?