Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncs torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 evőkanál víz
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Puncsos töltelék:

1 tojás
1 dl gyenge kávé
15 dkg cukor
10 dkg vaj
4 evőkanál baracklekvár
5 dkg mazsola
0,5 dl rum
5 dkg darált dió
2 dl tej
0,5 dl rum
15 dkg babapiskóta

Bevonat:

piros ételfesték
cukorgyöngyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A 26 cm-es tortaformát sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Tészta:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük jó keményre. Hozzáadjuk kanalanként a vizet és tovább verjük, ha szép fényes, hozzáadjuk a tojások sárgáját. Majd kézi habverővel beleforgatjuk a sütőporral kevert lisztet. A formába öntjük és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kisült a formából rácsra helyezzük és megvárjuk, amíg kihűl. Amikor kihűlt, vágunk belőle kettő 1 cm vastag lapot. A maradékot összekockázzuk.

Puncsos töltelék:

A tojást, a kávét a cukorral, vaníliával, kakaóval, vajjal összemelegítjük, amikor egynemű levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót a darabolt piskótát, 2 evőkanál baracklekvárt. A babapiskótákat összetördeljük és leöntjük a rumos tejjel, majd a másik masszával összekeverjük.

Összeállítás:

Az egyik lapot tortatálra helyezzük, megkenjük, vékonyan baracklekvárral ráhelyezzük a tölteléket és rárakjuk a másik lapot. Vékonyan megkenjük az egész tortát lekvárral. A fondantot megszínezzük rózsaszínűre és bevonjuk vele a tortát. Ízlés szerint díszítjük.

Alternatív elkészítés

Ha gyermek is eszik belőle akkor rum helyett rumaromát használunk!

Személyes megjegyzés

Most készítettem először fondanttal bevont tortát. Nagyon klassz a Dr. Oetker Fondant, nagyon jó és könnyű vele dolgozni!
Puncs torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!