Puncskocka
Hozzávalók
Puncskocka
50 dkg liszt
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
2 tojás
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
2 dl tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál erős feketekávé
½ dl rum
2-3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
A mázhoz:
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
½ dl meggylé
1 citrom leve
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle. A vastagabb tésztalapot elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a feketekávét meg a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a puha vajat, és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a két vékonyabb lap közé simítjuk.
Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggylét, és ha szükséges, még annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.
Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggylét, és ha szükséges, még annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.
Kedvencnek jelölöm
Puncskocka
Hozzávalók
Puncskocka
50 dkg liszt
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
2 tojás
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
2 dl tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál erős feketekávé
½ dl rum
2-3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
A mázhoz:
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
½ dl meggylé
1 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle. A vastagabb tésztalapot elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a feketekávét meg a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a puha vajat, és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a két vékonyabb lap közé simítjuk.
Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggylét, és ha szükséges, még annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.
Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggylét, és ha szükséges, még annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?