Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis fonat

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

6 darab frankfurti virsli (6*50 g)
80 g trappista sajt
2 csapott evőkanál mustár

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

1 evőkanál szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Virslis fonat hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, keresztben kettévágjuk. Az egyik tésztadarabra egymás mellé ráfektetünk 3 darab virslit, megszurkáljuk villával. Tetejüket megkenjük a mustár felével, és megszórjuk a lereszelt sajt felével. A töltelék melletti tésztarészeket átlósan, 1 cm-enként bevagdossuk, majd a tésztacsíkokat két oldalról, felváltva a töltelékre hajtogatjuk. Hasonlóan elkészítjük a másik fonatot is, majd mindkettőt a tepsire helyezzük.

A fonatok tetejét megkenjük egy kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a fonatokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Virslis fonat süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Ha a Virslis fonat sütemény készítéséhez műbeles virslit választunk, a műbelet felhasználás előtt távolítsuk el.
A sütemény teteje ízlés szerint sajttal, és egyéb magvakkal, színes sóval díszíthető.
Virslis fonat

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!