
Puncstorta pohárdesszert



Hozzávalók
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding puncs
500 ml tej
Ezenkívül:
100 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2-3 evőkanál víz
30 g mazsola
75 g babapiskóta
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A babapiskótát kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A sárgabaracklekvárt a rum aromával, a kakaóval és a vízzel egy kis lábasban, közepes hőfokon, kevergetve addig melegítjük, amíg egynemű, folyékony keveréket kapunk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a mazsolát, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hozzáforgatjuk a babapiskóta kockákat is, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Puding:
A tasak tartalmát keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tejet, és 3 perc alatt kézi habverővel simára keverjük a krémpudingot. Poharakba vagy tálkákba kanalazzuk úgy, hogy mindegyikbe teszünk 2-2 réteg ízesített babapiskótát. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Puding:
A tasak tartalmát keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tejet, és 3 perc alatt kézi habverővel simára keverjük a krémpudingot. Poharakba vagy tálkákba kanalazzuk úgy, hogy mindegyikbe teszünk 2-2 réteg ízesített babapiskótát. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Tipp:
Tejszínhabbal is tálalhatjuk a pohárdesszertet.

Kedvencnek jelölöm

Puncstorta pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezenkívül:
100 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2-3 evőkanál víz
30 g mazsola
75 g babapiskóta
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A babapiskótát kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A sárgabaracklekvárt a rum aromával, a kakaóval és a vízzel egy kis lábasban, közepes hőfokon, kevergetve addig melegítjük, amíg egynemű, folyékony keveréket kapunk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a mazsolát, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hozzáforgatjuk a babapiskóta kockákat is, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Puding:
A tasak tartalmát keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tejet, és 3 perc alatt kézi habverővel simára keverjük a krémpudingot. Poharakba vagy tálkákba kanalazzuk úgy, hogy mindegyikbe teszünk 2-2 réteg ízesített babapiskótát. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Puding:
A tasak tartalmát keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tejet, és 3 perc alatt kézi habverővel simára keverjük a krémpudingot. Poharakba vagy tálkákba kanalazzuk úgy, hogy mindegyikbe teszünk 2-2 réteg ízesített babapiskótát. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Tipp:
Tejszínhabbal is tálalhatjuk a pohárdesszertet.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?