Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

500 ml tej

Ezenkívül:

100 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2-3 evőkanál víz
30 g mazsola
75 g babapiskóta

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A babapiskótát kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A sárgabaracklekvárt a rum aromával, a kakaóval és a vízzel egy kis lábasban, közepes hőfokon, kevergetve addig melegítjük, amíg egynemű, folyékony keveréket kapunk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a mazsolát, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hozzáforgatjuk a babapiskóta kockákat is, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Puding:
A tasak tartalmát keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tejet, és 3 perc alatt kézi habverővel simára keverjük a krémpudingot. Poharakba vagy tálkákba kanalazzuk úgy, hogy mindegyikbe teszünk 2-2 réteg ízesített babapiskótát. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

Tipp:

Tejszínhabbal is tálalhatjuk a pohárdesszertet.
Puncstorta pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!