Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta pohárdesszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

500 ml tej

Ezenkívül:

100 g sárgabaracklekvár
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2-3 evőkanál víz
30 g mazsola
75 g babapiskóta

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A babapiskótát kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A sárgabaracklekvárt a rum aromával, a kakaóval és a vízzel egy kis lábasban, közepes hőfokon, kevergetve addig melegítjük, amíg egynemű, folyékony keveréket kapunk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a mazsolát, és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hozzáforgatjuk a babapiskóta kockákat is, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Puding:
A tasak tartalmát keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tejet, és 3 perc alatt kézi habverővel simára keverjük a krémpudingot. Poharakba vagy tálkákba kanalazzuk úgy, hogy mindegyikbe teszünk 2-2 réteg ízesített babapiskótát. A kész desszertet fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

Tipp:

Tejszínhabbal is tálalhatjuk a pohárdesszertet.
Puncstorta pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!