Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Quinoa-Káposzta-Gránátalma saláta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Salátához:

200 g quinoa
kb. 400 ml víz vagy zöldségleves
chilipehely
100 g fagyasztott borsó
1 teáskanál szódabikarbóna
½ gránátalma
100 g fejes káposzta
100 g juhsajt vagy feta sajt

Öntethez:

1 evőkanál fűszeres ecet
2 teáskanál apróra vágott menta
1 teáskanál őrölt kömény
kb. 2 teáskanál méz
frissen őrölt bors
3 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Saláta:
A quinoát öblítsük le. Forraljuk fel a vizet vagy a zöldségalaplevet és a quinoát egy lábasban, majd fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük kb. 15 percig, majd hagyjuk ázni további 5 percig.
Megjegyzés: Kövessük a csomagoláson lévő utasítást.
Ízesítsük a quinoát chilipehellyel, és hagyjuk kihűlni egy szitán. Főzzük a borsót forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben kb. 2 percig, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. Negyedeljük el a gránátalmát, és egy nagy tálban, hideg vízben távolítsuk el a magokat (akkor nem fog annyira fröcskölni). Tegyünk félre 1 evőkanálnyi magot. Tisztítsuk meg a káposztát, és vágjuk apró darabokra. Kockázzuk fel a feta sajtot, és tegyünk félre 1 evőkanálnyit.

Öntet:
Az ecetet, a mentát, a köményt, a mézet, a sót, a borsot, a Finesse-t, a Creme VEGA-t és az olívaolajat keverjük össze egy kézi habverővel, és ízlés szerint ízesítsük.
Keverjük össze a saláta összes hozzávalóját az öntettel, ízesítsük ízlés szerint, és rendezzük el egy tálon vagy poharakban. Díszítsük a gránátalma magokkal és a feta sajt kockákkal.

Tipp:

A mézet helyettesíthetjük agavé sziruppal, illetve a juh vagy a fetasajtot, vegán sajttal.
Quinoa-Káposzta-Gránátalma saláta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!