Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Reform torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Reform torta

Piskóta : 4x
7 db tojásfehérje
200 g cukor
200 g darált dió
1 1/2 evőkanál liszt

Krém:

28 db tojássárgája
28 evőkanál cukor
400 g étcsokoládé
3 Rama margarin (össz:750g)

Bevonat:

100 g étcsokoládé
50 g Rama margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta:
A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a darált diót. Majd a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. Négy egyforma piskóta lapot sütünk (4x7 tojásfehérjéből), 170°C-on, míg a piskóta nem válik el a tepsi szélétől.
Krém:
A tojásból, cukorból és a vanillincukorból krémet főzünk (kb. 20perc), amikor már majdnem kész beletesszük az étcsokoládét. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a margarinokat.
Bevonat:
Az étcsokoládét összeolvasztjuk a margarinnal, majd bevonjuk vele a tortát.
Reform torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!