Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Reggeli magvas rúd

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Négyszögletes sütőformához 20x20 cm:

sütőpapír

Rudakhoz:

100 g dió
50 g mandula
50 g zabpehely
25 g hántolt tökmag
25 g hántolt napraforgómag
25 g kókuszpehely
1 teáskanál őrölt fahéj
60 g juharszirup
10 g kókuszolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A diót, a mandulát és a tökmagot éles késsel vágjuk durvára. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A magkeveréket és a többi hozzávalót tegyük egy tálba és egy kanál segítségével alaposan keverjük össze. Tegyük a keveréket a tepsibe, egyenletesen osszuk el, majd egy kanál segítségével nyomkodjuk le erőteljesen.
A tepsit tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a masszát.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a tepsiben vagy sütőedényben 20 percig hűlni, majd távolítsuk el a sütőpapírt, és tegyük a „tésztát” egy süteményrácsra, hogy teljesen kihűljön.
Ha kihűlt, vágjuk félbe, és minden fél darabot osszunk hat 6 rúdra.

Tipp:

A magokat tetszés szerint variálhatjuk, akár lenmagot vagy szezámmagot is használatuk, a napraforgó vagy tökmag helyett.
Reggeli magvas rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!