
Színes fonat



Hozzávalók
Kelt tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 percig), amíg szemmel láthatóan megnő. A tepsit kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A sárgabarackot kis darabokra vágjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Minden tésztadarabhoz hozzágyúrunk 1-1 töltelékfajtát: a csoki darabokat, pisztáciát és némi liszt hozzáadásával az aszalt barackot. A tésztahalmokból 3 db kb. 40 cm hosszú hengert formázunk, melyeket összefonunk (1. kép).
A henger végeket jól összefogjuk (2. kép). A fonatot a tepsibe fektetjük, felületét megkenjük felvert tojással és meleg helyen hagyjuk pihenni (kb. 20 perc), amíg szemmel láthatóan megnő, majd sütés előtt a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény tésztája lefagyasztható.




Színes fonat
Hozzávalók
Kelt tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 percig), amíg szemmel láthatóan megnő. A tepsit kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
A sárgabarackot kis darabokra vágjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Minden tésztadarabhoz hozzágyúrunk 1-1 töltelékfajtát: a csoki darabokat, pisztáciát és némi liszt hozzáadásával az aszalt barackot. A tésztahalmokból 3 db kb. 40 cm hosszú hengert formázunk, melyeket összefonunk (1. kép).
A henger végeket jól összefogjuk (2. kép). A fonatot a tepsibe fektetjük, felületét megkenjük felvert tojással és meleg helyen hagyjuk pihenni (kb. 20 perc), amíg szemmel láthatóan megnő, majd sütés előtt a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény tésztája lefagyasztható.



Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?