Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Színes fonat

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Kelt tésztához:

200 ml tej
70 g Rama Vajas íz
500 g búzaliszt
100 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

80 g aszalt sárgabarack
némi búzaliszt
60 g durvára darabolt csokoládé
25 g zúzott pisztácia

Kenéshez:

1 darab felvert tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Színes fonat sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Kelt tészta:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 percig), amíg szemmel láthatóan megnő. A tepsit kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A sárgabarackot kis darabokra vágjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Minden tésztadarabhoz hozzágyúrunk 1-1 töltelékfajtát: a csoki darabokat, pisztáciát és némi liszt hozzáadásával az aszalt barackot. A tésztahalmokból 3 db kb. 40 cm hosszú hengert formázunk, melyeket összefonunk (1. kép).
A henger végeket jól összefogjuk (2. kép). A fonatot a tepsibe fektetjük, felületét megkenjük felvert tojással és meleg helyen hagyjuk pihenni (kb. 20 perc), amíg szemmel láthatóan megnő, majd sütés előtt a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Színes fonat süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Klasszikus variációként töltelék nélkül is elkészíthetjük a süteményt.
A Színes fonat sütemény tésztája lefagyasztható.
A Színes fonat kalácskülönlegesség tűzálló tálban - jénai, cseréptál - is elkészíthető hagyományos tepsi helyett. A Színes fonat kalács klasszikus hármasfonással készül. Az összefont sütemény tetejét sütés előtt kenjük meg tojásfehérjével, vagy tojás és tejföl keverékével.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!