Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Részeg szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 db tojás
15 dkg porcukor
8 dkg rétes liszt
1 ek bor
pici só

Krém:

6 db tojássárgája
2 ek liszt
3 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg margarin

Hab:

6 db tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
1 tábla étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A tojásokat kétfelé vesszük, a sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tojásfehérjét, lazán összekeverjük,150 fokon 20 percig sütjük.
Krém:
Először a tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, a lisztel, a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük, a margarint a cukorral habosra keverjük és a két masszát összedolgozzuk, a kihűlt tésztára kenjük.
Hab:
A tojásfehérjét a cukrokkal gőz felett kemény habbá verjük, és rákenjük, a krémre a tetejére ráreszeljük a csokit. Nagyon finom nem érezni az alkoholt.

Tálalás

12 óra állás után vizes késsel szeleteljük.
Tetejére én reszelt csokoládét tettem, de olvasztott csokit is csurgathatunk rá.

Tárolás

A krém és a hab végett hűtőben tároljuk.
Részeg szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!