
Részeg szelet


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Hab:
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat kétfelé vesszük, a sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tojásfehérjét, lazán összekeverjük,150 fokon 20 percig sütjük.
Krém:
Először a tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, a lisztel, a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük, a margarint a cukorral habosra keverjük és a két masszát összedolgozzuk, a kihűlt tésztára kenjük.
Hab:
A tojásfehérjét a cukrokkal gőz felett kemény habbá verjük, és rákenjük, a krémre a tetejére ráreszeljük a csokit. Nagyon finom nem érezni az alkoholt.
Tálalás
Tetejére én reszelt csokoládét tettem, de olvasztott csokit is csurgathatunk rá.
Tárolás


Részeg szelet
Hozzávalók
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat kétfelé vesszük, a sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tojásfehérjét, lazán összekeverjük,150 fokon 20 percig sütjük.
Krém:
Először a tojások sárgáját összekeverjük a vaníliás cukorral, a lisztel, a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük, a margarint a cukorral habosra keverjük és a két masszát összedolgozzuk, a kihűlt tésztára kenjük.
Hab:
A tojásfehérjét a cukrokkal gőz felett kemény habbá verjük, és rákenjük, a krémre a tetejére ráreszeljük a csokit. Nagyon finom nem érezni az alkoholt.
Tálalás
Tetejére én reszelt csokoládét tettem, de olvasztott csokit is csurgathatunk rá.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?