Réteges álomdesszert
Hozzávalók
Gyümölcspüréhez:
300 g meggy
1 tasak Dr. Oetker Expressz gyümölcskence
Krémhez:
100 ml habtejszín
250 g krémes túró
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
30 g porcukor
Díszítéshez:
50 g reszelt étcsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A meggyet megtisztítjuk, kimagozzunk és kimérünk 300 g-ot.
Elkészítés:
Gyümölcspüré:
A meggyet tegyük egy magas falú keverőedénybe, majd botmixerrel rövid ideig pépesítsük. Adjuk hozzá az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítsük.
Öntsük a gyümölcspürét egy üvegtálba.
Krém:
A tejszínt verjük kemény habbá. Tegyük a túrót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük finomra. Keverjük hozzá a felvert tejszínhabot, majd öntsük a krémet a gyümölcsszósz tetejére és terítsük el rajta egyenletesen.
Díszítés:
Szórjunk a krém tetejére reszelt csokoládét, és fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.
A meggyet tegyük egy magas falú keverőedénybe, majd botmixerrel rövid ideig pépesítsük. Adjuk hozzá az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítsük.
Öntsük a gyümölcspürét egy üvegtálba.
Krém:
A tejszínt verjük kemény habbá. Tegyük a túrót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük finomra. Keverjük hozzá a felvert tejszínhabot, majd öntsük a krémet a gyümölcsszósz tetejére és terítsük el rajta egyenletesen.
Díszítés:
Szórjunk a krém tetejére reszelt csokoládét, és fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.
Tipp:
A gyümölcspürét bármilyen tetszés szerinti gyümölccsel elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Réteges álomdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Krémhez:
100 ml habtejszín
250 g krémes túró
30 g porcukor
Díszítéshez:
50 g reszelt étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A meggyet megtisztítjuk, kimagozzunk és kimérünk 300 g-ot.
Elkészítés:
Gyümölcspüré:
A meggyet tegyük egy magas falú keverőedénybe, majd botmixerrel rövid ideig pépesítsük. Adjuk hozzá az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítsük.
Öntsük a gyümölcspürét egy üvegtálba.
Krém:
A tejszínt verjük kemény habbá. Tegyük a túrót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük finomra. Keverjük hozzá a felvert tejszínhabot, majd öntsük a krémet a gyümölcsszósz tetejére és terítsük el rajta egyenletesen.
Díszítés:
Szórjunk a krém tetejére reszelt csokoládét, és fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.
A meggyet tegyük egy magas falú keverőedénybe, majd botmixerrel rövid ideig pépesítsük. Adjuk hozzá az alapport, majd további kb. 1 percig pürésítsük.
Öntsük a gyümölcspürét egy üvegtálba.
Krém:
A tejszínt verjük kemény habbá. Tegyük a túrót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük finomra. Keverjük hozzá a felvert tejszínhabot, majd öntsük a krémet a gyümölcsszósz tetejére és terítsük el rajta egyenletesen.
Díszítés:
Szórjunk a krém tetejére reszelt csokoládét, és fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.
Tipp:
A gyümölcspürét bármilyen tetszés szerinti gyümölccsel elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?