Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Réteges sárgabarack-málna dzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 üveg (300 ml) Réteges sárgabarack-málna dzsem elkészítéséhez

Sárgabarack dzsemhez:

1000 g sárgabarack (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer

Málna dzsemhez:

1000 g málna (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer

A Réteges sárgabarack-málna dzsem elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, a magot eltávolítjuk, apróra kockára vágjuk, majd kb. a felét pépesítjük. A málnát megtisztítjuk, és a felét szintén pépesítjük.

Elkészítés:

Sárgabarack dzsem:
A sárgabarackot, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hagyjuk hűlni.

Málna dzsem:
A málnát, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és a málnadzsemet egy evőkanál segítségével azonnal a sárgabarackdzsemre kanalazzuk. Az üvegeket lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket ne fordítsuk meg, mert a dzsemek összefolynak! A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült lekvárt pedig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

A dzsemet tetszés szerint elkészíthetjük más gyümölcsökkel is. Pl. alma-szilva, áfonya-őszibarack.
Réteges sárgabarack-málna dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
2 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
3 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!