Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Réteges sárgabarack-málna dzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 üveg (300 ml) elkészítéséhez

Sárgabarack dzsemhez:

1000 g sárgabarack (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer

Málna dzsemhez:

1000 g málna (előkészítve, lemérve)
400 g cukor
fél csomag Dr. Oetker Pektin (10 g)
1 teáskanál (kb. 5 g) Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint, 1 kis késhegynyi (kb. 0.5 g) Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, a magot eltávolítjuk, apróra kockára vágjuk, majd kb. a felét pépesítjük. A málnát megtisztítjuk, és a felét szintén pépesítjük.

Elkészítés:

Sárgabarack dzsem:
A sárgabarackot, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hagyjuk hűlni.

Málna dzsem:
A málnát, a pektint és a kimért cukrot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és a málnadzsemet egy evőkanál segítségével azonnal a sárgabarackdzsemre kanalazzuk. Az üvegeket lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket ne fordítsuk meg, mert a dzsemek összefolynak! A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült lekvárt pedig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

A dzsemet tetszés szerint elkészíthetjük más gyümölcsökkel is. Pl. alma-szilva, áfonya-őszibarack.
A Réteges sárgabarack-málna dzsem a két nyári gyümölcslekvár dekoratív egymásra rétegzésével alakul ki.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!