
Ribizlis áfonyadzsem



Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
A kész dzsemet száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült dzsemet pedig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:


Ribizlis áfonyadzsem
Hozzávalók
kb. 9 üveg (300 ml) elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
A kész dzsemet száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült dzsemet pedig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?