Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis áfonyadzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 üveg (300 ml) elkészítéséhez

1200 g piros vagy fekete ribizli (előkészítve mérve)
800 g áfonya (feketeáfonya, előkészítve mérve)
700-900 g cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A ribizlit megmossuk, a szemeket lehúzzuk a szárról, és 1200 grammot kimérünk belőle. Az áfonyát szemezzük, megmossuk, és 800 grammot kimérünk belőle.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről.

Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

A kész dzsemet száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült dzsemet pedig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

100 g ribizlit helyettesíthetünk 100 ml ribizlilikőrrel (Cassis).
A Ribizlis áfonyadzsem a nyári bogyós gyümölcsök ízharmóniáját varázsolja asztalunkra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!