Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis áfonyadzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 üveg (300 ml) elkészítéséhez

1200 g piros vagy fekete ribizli (előkészítve mérve)
800 g áfonya (feketeáfonya, előkészítve mérve)
700-900 g cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
tetszés szerint Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A ribizlit megmossuk, a szemeket lehúzzuk a szárról, és 1200 grammot kimérünk belőle. Az áfonyát szemezzük, megmossuk, és 800 grammot kimérünk belőle.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a tartósítószert (tetszés szerint), majd levesszük a tűzről.

Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, és az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

A kész dzsemet száraz, hűvös helyen, a felnyitott vagy tartósítószer nélkül készült dzsemet pedig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

100 g ribizlit helyettesíthetünk 100 ml ribizlilikőrrel (Cassis).
A Ribizlis áfonyadzsem a nyári bogyós gyümölcsök ízharmóniáját varázsolja asztalunkra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!