Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldfűszeres salsa szósz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 1 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 1 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

1 csokor bazsalikom
1 csokor simalevelű petrezselyem
2 ág tárkony
1 csokor turbolya
3 ág kakukkfű
3 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
2 szardellafilé
1 teáskanál üveges kapribogyó (lecsöpögtetve)
200 ml olívaolaj
1 teáskanál mustár, pl. Dijoni mustár
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fűszereket és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A szardellát és a kapribogyót szintén finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat összekeverjük a fűszernövényekkel, a mustárral, a reszelt citromhéjjal és a fokhagymával. Belekeverjük a szardellát és a kapribogyót, majd sóval és borssal fűszerezzük.

Tippek:

A fűszeres szószt hűtőszekrényben néhány napig tárolhatjuk.
Nagyon ízletes marhafilé vagy hátszín mellé.
Díszített üvegbe rakva, akár ajándékba is adhatjuk.
A Zöldfűszeres salsa szósz esztétikus üvegbe zárva kiváló ajándékötlet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!