Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldfűszeres salsa szósz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 1 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 1 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

1 csokor bazsalikom
1 csokor simalevelű petrezselyem
2 ág tárkony
1 csokor turbolya
3 ág kakukkfű
3 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
2 szardellafilé
1 teáskanál üveges kapribogyó (lecsöpögtetve)
200 ml olívaolaj
1 teáskanál mustár, pl. Dijoni mustár
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fűszereket és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A szardellát és a kapribogyót szintén finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat összekeverjük a fűszernövényekkel, a mustárral, a reszelt citromhéjjal és a fokhagymával. Belekeverjük a szardellát és a kapribogyót, majd sóval és borssal fűszerezzük.

Tippek:

A fűszeres szószt hűtőszekrényben néhány napig tárolhatjuk.
Nagyon ízletes marhafilé vagy hátszín mellé.
Díszített üvegbe rakva, akár ajándékba is adhatjuk.
A Zöldfűszeres salsa szósz esztétikus üvegbe zárva kiváló ajándékötlet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!