Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis joghurt torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

3 tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
18 dkg liszt

Krémhez:

300 g erdei gyümölcsös joghurt
15 dkg cukor
10 dkg ribizli
3 evőkanál ribizlilekvár
3 dl hulala
0,5 dl víz

Díszítéshez:

2 dl hulala
10 dkg ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint felfőzzük a vízben.

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Egy 26 cm-es tortakarikába megsütjük. Ha kihűlt megkenjük a lekvárral és visszahelyezzük a karikába, majd így töltjük meg a krémmel.
A krémhez a ribizlit botmixerrel összetörtem, majd hozzáadtam a joghurtot, a cukrot, vaníliacukrot és jól kikevertem, végül a felfőzött zselatint és a felvert hulalát. A tortakarikába igazgatjuk és betesszük a hűtőbe dermedésig. Majd levesszük róla a karikát és megkenjük a tetejét, oldalát a felvert hulalával és feldíszítjük, majd rászórjuk a ribizlit.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Én általában jogobella joghurtot használok.Készíthetjük fagyasztott ribizlivel is.
Ribizlis joghurt torta Ribizlis joghurt torta Ribizlis joghurt torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!