Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis szilvalekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

600 g szilva (előkészítve mérjük le)
650 g átpasszírozott piros ribizli (előkészítve mérjük le)
500 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, a magját eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Kimérünk 600 g-ot és pépesítjük. A ribizlit megmossuk, a szárát eltávolítjuk és pépesítjük. Egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk és 650 g–ot kimérünk.

Elkészítés:

A gyümölcspürét, a kimért cukrot és a dzsemfixet egy főzőedénybe öntjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tippek:

A szilva helyett használhatunk átpasszírozott áfonyát, akár fagyasztottat is. A fagyasztott gyümölcsöket felolvasztás után, lepecsegtetve mérjük ki.
A Ribizlis szilvalekvár a két klasszikus íz különleges kombinációjában kínálnak finom meglepetést sültek és desszertek mellé.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!