Rizsfelfújt szívecskék
Hozzávalók
Rizsfelfújt szívecskék
25 dkg rizs
1 l tej
2 dl víz
1 csipet só
15 dkg cukor (aki édesebben szereti, tehet bele többet)
1 nagy citrom reszelt héja
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
5 db tojás
2 púpozott teáskanál liszt
5 dkg vaj
Elkészítés
Elkészítés
A rizst alaposan megmossuk, és először a vízben tesszük fel főni. Amikor már a vizet magába szívta, hozzáöntjük a tejet, és pici sóval puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd hozzákeverjük a rizshez, és belereszeljük a citrom héját is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejberizshez, és belekeverünk egy kevés lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megcsepegtetjük egy kevés sütőlekvárral, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szívecske szaggatóval formázzuk és leöntjük málnaszörppel.
A puha vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd hozzákeverjük a rizshez, és belereszeljük a citrom héját is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejberizshez, és belekeverünk egy kevés lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megcsepegtetjük egy kevés sütőlekvárral, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szívecske szaggatóval formázzuk és leöntjük málnaszörppel.
Kedvencnek jelölöm
Rizsfelfújt szívecskék
Hozzávalók
Rizsfelfújt szívecskék
25 dkg rizs
1 l tej
2 dl víz
1 csipet só
15 dkg cukor (aki édesebben szereti, tehet bele többet)
1 nagy citrom reszelt héja
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
5 db tojás
2 púpozott teáskanál liszt
5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A rizst alaposan megmossuk, és először a vízben tesszük fel főni. Amikor már a vizet magába szívta, hozzáöntjük a tejet, és pici sóval puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd hozzákeverjük a rizshez, és belereszeljük a citrom héját is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejberizshez, és belekeverünk egy kevés lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megcsepegtetjük egy kevés sütőlekvárral, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szívecske szaggatóval formázzuk és leöntjük málnaszörppel.
A puha vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd hozzákeverjük a rizshez, és belereszeljük a citrom héját is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejberizshez, és belekeverünk egy kevés lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megcsepegtetjük egy kevés sütőlekvárral, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szívecske szaggatóval formázzuk és leöntjük málnaszörppel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?