Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizsfelfújt szívecskék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizsfelfújt szívecskék

25 dkg rizs
1 l tej
2 dl víz
1 csipet só
15 dkg cukor (aki édesebben szereti, tehet bele többet)
1 nagy citrom reszelt héja
5 db tojás
2 púpozott teáskanál liszt
5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rizst alaposan megmossuk, és először a vízben tesszük fel főni. Amikor már a vizet magába szívta, hozzáöntjük a tejet, és pici sóval puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, habosra keverjük, majd hozzákeverjük a rizshez, és belereszeljük a citrom héját is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejberizshez, és belekeverünk egy kevés lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megcsepegtetjük egy kevés sütőlekvárral, és előmelegített sütőben megsütjük.
Szívecske szaggatóval formázzuk és leöntjük málnaszörppel.
Rizsfelfújt szívecskék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
52 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!