Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizskoch csokiöntettel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

40 dkg rizs
25 dkg cukor
6 dl tej
2 dl víz
10 db tojás
2 db citrom reszelt héja
1 csipet só

Csokoládéöntethez:

1 liter víz
3 ek liszt
1 dl rum
5 ek kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A rizst felhasználás előtt alaposan átmosom. Egy vastagabb aljú, 40x40 cm-es tepsit kivajazok.

Elkészítés

A rizst a vízben felteszem főni, majd mikor az összeset magába szívta, hozzáöntöm a tejet, a vaníliás cukrot, 3 ek. kristálycukrot és a sót. Puhára párolom, hogy a közepe is megpuhuljon. Ha kész, megvárom, míg kihűl.
A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját fehéredésig keverem a kristálycukor többi részével, és a reszelt citromhéjjal. A fehérjét kemény habbá verem.
Ha kihűlt a rizs, hozzákeverem a tojások sárgájából készült masszát. Ebből utána kiveszem a massza egyharmadát, és eldolgozom a kakaóval. A kemény habot is kétharmad-egyharmad arányban elosztom. A hab nagyobbik felét a sárga masszába fakanállal lazán beleforgatom. A kisebbik részt ugyanígy a kakaós részhez adom.
A kivajazott tepsit vékonyan megszórom zsemlemorzsával. Először beleöntöm a sárga adagot, majd rá a kakaósat. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm.
A csokiöntethez a kakaót, a cukrot és a lisztet kevés vízzel elkeverem, majd hozzáöntöm a többi vizet is (amelyet előtte felmelegítettem). Lassú tűzön 4-5 percig főzöm az öntetet. Ha kihűlt, belekeverem a rumot.

Tálalás

A rizskoch-ot nagyobb kockákra szoktam szeletelni, leöntöm csokiöntettel, és a tetejére tejszínhabot is teszek. :)

Alternatív elkészítés

Különböző lekvárokkal is nagyon finom. Akár maradék tejberizsből is csinálhatjuk.
Rizskoch csokiöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!