
Rizskoch csokiöntettel


Hozzávalók
A tésztához:
Csokoládéöntethez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját fehéredésig keverem a kristálycukor többi részével, és a reszelt citromhéjjal. A fehérjét kemény habbá verem.
Ha kihűlt a rizs, hozzákeverem a tojások sárgájából készült masszát. Ebből utána kiveszem a massza egyharmadát, és eldolgozom a kakaóval. A kemény habot is kétharmad-egyharmad arányban elosztom. A hab nagyobbik felét a sárga masszába fakanállal lazán beleforgatom. A kisebbik részt ugyanígy a kakaós részhez adom.
A kivajazott tepsit vékonyan megszórom zsemlemorzsával. Először beleöntöm a sárga adagot, majd rá a kakaósat. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm.
A csokiöntethez a kakaót, a cukrot és a lisztet kevés vízzel elkeverem, majd hozzáöntöm a többi vizet is (amelyet előtte felmelegítettem). Lassú tűzön 4-5 percig főzöm az öntetet. Ha kihűlt, belekeverem a rumot.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Rizskoch csokiöntettel
Hozzávalók
A tésztához:
Csokoládéöntethez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját fehéredésig keverem a kristálycukor többi részével, és a reszelt citromhéjjal. A fehérjét kemény habbá verem.
Ha kihűlt a rizs, hozzákeverem a tojások sárgájából készült masszát. Ebből utána kiveszem a massza egyharmadát, és eldolgozom a kakaóval. A kemény habot is kétharmad-egyharmad arányban elosztom. A hab nagyobbik felét a sárga masszába fakanállal lazán beleforgatom. A kisebbik részt ugyanígy a kakaós részhez adom.
A kivajazott tepsit vékonyan megszórom zsemlemorzsával. Először beleöntöm a sárga adagot, majd rá a kakaósat. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm.
A csokiöntethez a kakaót, a cukrot és a lisztet kevés vízzel elkeverem, majd hozzáöntöm a többi vizet is (amelyet előtte felmelegítettem). Lassú tűzön 4-5 percig főzöm az öntetet. Ha kihűlt, belekeverem a rumot.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?