Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizskoch csokiöntettel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

40 dkg rizs
25 dkg cukor
6 dl tej
2 dl víz
10 db tojás
2 db citrom reszelt héja
1 csipet só

Csokoládéöntethez:

1 liter víz
3 ek liszt
1 dl rum
5 ek kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A rizst felhasználás előtt alaposan átmosom. Egy vastagabb aljú, 40x40 cm-es tepsit kivajazok.

Elkészítés

A rizst a vízben felteszem főni, majd mikor az összeset magába szívta, hozzáöntöm a tejet, a vaníliás cukrot, 3 ek. kristálycukrot és a sót. Puhára párolom, hogy a közepe is megpuhuljon. Ha kész, megvárom, míg kihűl.
A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját fehéredésig keverem a kristálycukor többi részével, és a reszelt citromhéjjal. A fehérjét kemény habbá verem.
Ha kihűlt a rizs, hozzákeverem a tojások sárgájából készült masszát. Ebből utána kiveszem a massza egyharmadát, és eldolgozom a kakaóval. A kemény habot is kétharmad-egyharmad arányban elosztom. A hab nagyobbik felét a sárga masszába fakanállal lazán beleforgatom. A kisebbik részt ugyanígy a kakaós részhez adom.
A kivajazott tepsit vékonyan megszórom zsemlemorzsával. Először beleöntöm a sárga adagot, majd rá a kakaósat. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm.
A csokiöntethez a kakaót, a cukrot és a lisztet kevés vízzel elkeverem, majd hozzáöntöm a többi vizet is (amelyet előtte felmelegítettem). Lassú tűzön 4-5 percig főzöm az öntetet. Ha kihűlt, belekeverem a rumot.

Tálalás

A rizskoch-ot nagyobb kockákra szoktam szeletelni, leöntöm csokiöntettel, és a tetejére tejszínhabot is teszek. :)

Alternatív elkészítés

Különböző lekvárokkal is nagyon finom. Akár maradék tejberizsből is csinálhatjuk.
Rizskoch csokiöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!