Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizskoch vanília mártással és áfonya dzsemmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg rizs
750 ml tej
250 ml víz
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
6 db tojás

Vanília mártás:

1250 ml tej
15 dkg cukor
2 ek. étkezési keményítő
Áfonya dzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet a rizzsel, 10 dkg cukorral, a vajjal, a vízzel megfőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk egyenként a tojássárgájákat, a reszelt citromhéjat. Végül egy csipet sóval, 10 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Zsírozott morzsával hintett 36x25 cm tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt, 180 fokon szép pirosra sütjük.
Vanília mártás: A tejet feltesszük főni. A pudingot a cukorral, keményítővel, 1 dl hideg tejjel simára keverünk, majd hozzáadjuk a már melegedő tejhez, és megfőzzük.

Tálalás

A tésztát kockára vágjuk, ráöntjük a vanília mártást, és a tetejére tesszük az áfonya dzsemet.
Bármilyen dzsemmel, vagy lekvárral tálalható.
Rizskoch vanília mártással és áfonya dzsemmel Rizskoch vanília mártással és áfonya dzsemmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!