Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ropogós csokis keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-35 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-35 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g barna cukor
75 g cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
175 g lágy vaj vagy margarin
150 g csokoládé csepp
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a csokoládé cseppek kivételével, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt hozzákeverjük a csokoládé cseppeket is. A tésztát frissentartó fóliával lefedjük, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztából teáskanál segítségével diónyi darabokat helyezünk a sütőpapírra egymástól kellő távolságban. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Csokoládé cseppek helyett durvára aprított tej- vagy étcsokoládéval is elkészíthetjük a kekszeket.
Ropogós csokis keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!