Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ropogós „fekete-fehér” keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 26-28 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 26-28 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
kb. 80-100 g sütésálló csokoládé (pl. csepp, töret, lap)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A cukrot, a zsiradékot, a vanillincukrot és a tojást hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk, a kisebb tésztadarabba beledolgozzuk a tejet, a kakaót és 2 evőkanálnyi mennyiség kivételével a csokoládé darabkákat. A tepsire két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat helyezünk egymás mellé a kétféle tésztából, a kekszek között kellő távolságot hagyunk. A kekszek világos oldalát megszórjuk a félretett csokoládéval. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig elállnak.
Ropogós „fekete-fehér” keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!