Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ropogós „fekete-fehér” keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 26-28 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 26-28 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
kb. 80-100 g sütésálló csokoládé (pl. csepp, töret, lap)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A cukrot, a zsiradékot, a vanillincukrot és a tojást hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk, a kisebb tésztadarabba beledolgozzuk a tejet, a kakaót és 2 evőkanálnyi mennyiség kivételével a csokoládé darabkákat. A tepsire két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat helyezünk egymás mellé a kétféle tésztából, a kekszek között kellő távolságot hagyunk. A kekszek világos oldalát megszórjuk a félretett csokoládéval. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig elállnak.
Ropogós „fekete-fehér” keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!