Ropogós „fekete-fehér” keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kb. 80-100 g sütésálló csokoládé (pl. csepp, töret, lap)
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A cukrot, a zsiradékot, a vanillincukrot és a tojást hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk, a kisebb tésztadarabba beledolgozzuk a tejet, a kakaót és 2 evőkanálnyi mennyiség kivételével a csokoládé darabkákat. A tepsire két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat helyezünk egymás mellé a kétféle tésztából, a kekszek között kellő távolságot hagyunk. A kekszek világos oldalát megszórjuk a félretett csokoládéval. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A cukrot, a zsiradékot, a vanillincukrot és a tojást hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk, a kisebb tésztadarabba beledolgozzuk a tejet, a kakaót és 2 evőkanálnyi mennyiség kivételével a csokoládé darabkákat. A tepsire két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat helyezünk egymás mellé a kétféle tésztából, a kekszek között kellő távolságot hagyunk. A kekszek világos oldalát megszórjuk a félretett csokoládéval. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig elállnak.
Kedvencnek jelölöm
Ropogós „fekete-fehér” keksz
Hozzávalók
kb. 26-28 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
75 g lágy vaj vagy margarin
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kb. 80-100 g sütésálló csokoládé (pl. csepp, töret, lap)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A cukrot, a zsiradékot, a vanillincukrot és a tojást hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk, a kisebb tésztadarabba beledolgozzuk a tejet, a kakaót és 2 evőkanálnyi mennyiség kivételével a csokoládé darabkákat. A tepsire két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat helyezünk egymás mellé a kétféle tésztából, a kekszek között kellő távolságot hagyunk. A kekszek világos oldalát megszórjuk a félretett csokoládéval. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A cukrot, a zsiradékot, a vanillincukrot és a tojást hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát 1/3-2/3 arányban kettéosztjuk, a kisebb tésztadarabba beledolgozzuk a tejet, a kakaót és 2 evőkanálnyi mennyiség kivételével a csokoládé darabkákat. A tepsire két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat helyezünk egymás mellé a kétféle tésztából, a kekszek között kellő távolságot hagyunk. A kekszek világos oldalát megszórjuk a félretett csokoládéval. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Jól záródó dobozban a kekszek kb. 2 hétig elállnak.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?