Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós sajtos csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-32 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-32 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 75 ml tej
1 csapott kávéskanál só

Töltelékhez:

kb. 30-40 g lágy vaj vagy margarin
150 g sajt (pl. trappista, ementáli)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet a végén, apránként, amíg a tészta összeáll), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 32x32 cm-es négyzetté nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a lágy vajjal vagy margarinnal, megszórjuk a reszelt sajttal, amit óvatosan, sodrófával bele is simítunk, majd az egyik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset ismét frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 2-3 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztatekercset éles késsel kb. 1 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kis távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a csigákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A töltelékhez használhatunk zöldfűszerekkel ízesített fűszervajat is.
Omlós sajtos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!