Omlós sajtos csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 75 ml tej
1 csapott kávéskanál só
Töltelékhez:
kb. 30-40 g lágy vaj vagy margarin
150 g sajt (pl. trappista, ementáli)
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet a végén, apránként, amíg a tészta összeáll), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 32x32 cm-es négyzetté nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a lágy vajjal vagy margarinnal, megszórjuk a reszelt sajttal, amit óvatosan, sodrófával bele is simítunk, majd az egyik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset ismét frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 2-3 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztatekercset éles késsel kb. 1 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kis távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet a végén, apránként, amíg a tészta összeáll), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 32x32 cm-es négyzetté nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a lágy vajjal vagy margarinnal, megszórjuk a reszelt sajttal, amit óvatosan, sodrófával bele is simítunk, majd az egyik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset ismét frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 2-3 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztatekercset éles késsel kb. 1 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kis távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A töltelékhez használhatunk zöldfűszerekkel ízesített fűszervajat is.
Kedvencnek jelölöm
Omlós sajtos csiga
Hozzávalók
kb. 30-32 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 75 ml tej
1 csapott kávéskanál só
Töltelékhez:
kb. 30-40 g lágy vaj vagy margarin
150 g sajt (pl. trappista, ementáli)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet a végén, apránként, amíg a tészta összeáll), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 32x32 cm-es négyzetté nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a lágy vajjal vagy margarinnal, megszórjuk a reszelt sajttal, amit óvatosan, sodrófával bele is simítunk, majd az egyik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset ismét frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 2-3 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztatekercset éles késsel kb. 1 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kis távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet a végén, apránként, amíg a tészta összeáll), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 32x32 cm-es négyzetté nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a lágy vajjal vagy margarinnal, megszórjuk a reszelt sajttal, amit óvatosan, sodrófával bele is simítunk, majd az egyik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset ismét frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 2-3 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztatekercset éles késsel kb. 1 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kis távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A töltelékhez használhatunk zöldfűszerekkel ízesített fűszervajat is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?