
Omlós sajtos csiga



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet a végén, apránként, amíg a tészta összeáll), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 32x32 cm-es négyzetté nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a lágy vajjal vagy margarinnal, megszórjuk a reszelt sajttal, amit óvatosan, sodrófával bele is simítunk, majd az egyik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset ismét frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 2-3 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztatekercset éles késsel kb. 1 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kis távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Omlós sajtos csiga
Hozzávalók
kb. 30-32 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tejet a végén, apránként, amíg a tészta összeáll), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, és frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd egy kb. 32x32 cm-es négyzetté nyújtjuk. Vékonyan, egyenletesen megkenjük a lágy vajjal vagy margarinnal, megszórjuk a reszelt sajttal, amit óvatosan, sodrófával bele is simítunk, majd az egyik oldalától indítva feltekerjük. A tekercset ismét frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 2-3 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztatekercset éles késsel kb. 1 cm széles darabokra vágjuk, és az így kapott csigákat oldalukra fordítva, egymástól kis távolságban a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?