Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos-diós cukkinis kocka csokisan

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos-diós cukkinis kocka csokisan

30 dkg liszt
csipet só
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet fahéj
4 db tojás (nagyobb)
25 dkg cukor
2 dl olaj
5 dkg dió (finomra darálva)
5 dkg dió (durvára darálva)
1 citrom reszelt héja
1 ek. rumaroma
1 darab közepes cukkini (kb 40-45 dkg)

TETEJÉRE:

1 tábla Katica tejcsoki
30 ml tej
fél kk. rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cukkinit meghámozzuk, a magos részt eltávolítjuk, és aprítógépbe apróra vágjuk, vagy a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.

Elkészítés

Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kakaót, a sót, a cukrot és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a vaníliás cukrot, az olajat, ezt alaposan elkeverjük.
A diót összedaraboljuk (én aprítóba tettem nagyobb darabkákra aprítottam), a másik 5 dkg-ot pedig finomra daráltam kávédarálóban. A diót a tojásos masszába szórjuk, majd belekeverjük a lereszelt cukkinit, és a reszelt citromhéjat is.
Végül a lisztes keveréket is belekeverjük.
A tepsit (40*30 cm) kipapírozzuk és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben (hőlégkeverés) 180 fokon 30- 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A feldarabolt csokit a tejjel felforraljuk, jól elkeverjük, elzárjuk a gázt és belekeverjük a rumaromát, és még melegen a süteményre kenjük.

Tálalás

24 db kocka lett belőle.

Alternatív elkészítés

Nem lehet benne érezni a cukkinit, viszont kellemesen "szaftos"lesz tőle a süti.
Rumos-diós cukkinis kocka csokisan Rumos-diós cukkinis kocka csokisan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!