Rumos-diós cukkinis kocka csokisan
Hozzávalók
Rumos-diós cukkinis kocka csokisan
30 dkg liszt
csipet só
1 tasak Dr. Oetker sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet fahéj
3 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
4 db tojás (nagyobb)
25 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
2 dl olaj
5 dkg dió (finomra darálva)
5 dkg dió (durvára darálva)
1 citrom reszelt héja
1 ek. rumaroma
1 darab közepes cukkini (kb 40-45 dkg)
TETEJÉRE:
1 tábla Katica tejcsoki
30 ml tej
fél kk. rumaroma
Elkészítés
Előkészítés
A cukkinit meghámozzuk, a magos részt eltávolítjuk, és aprítógépbe apróra vágjuk, vagy a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
Elkészítés
Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kakaót, a sót, a cukrot és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a vaníliás cukrot, az olajat, ezt alaposan elkeverjük.
A diót összedaraboljuk (én aprítóba tettem nagyobb darabkákra aprítottam), a másik 5 dkg-ot pedig finomra daráltam kávédarálóban. A diót a tojásos masszába szórjuk, majd belekeverjük a lereszelt cukkinit, és a reszelt citromhéjat is.
Végül a lisztes keveréket is belekeverjük.
A tepsit (40*30 cm) kipapírozzuk és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben (hőlégkeverés) 180 fokon 30- 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A feldarabolt csokit a tejjel felforraljuk, jól elkeverjük, elzárjuk a gázt és belekeverjük a rumaromát, és még melegen a süteményre kenjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a vaníliás cukrot, az olajat, ezt alaposan elkeverjük.
A diót összedaraboljuk (én aprítóba tettem nagyobb darabkákra aprítottam), a másik 5 dkg-ot pedig finomra daráltam kávédarálóban. A diót a tojásos masszába szórjuk, majd belekeverjük a lereszelt cukkinit, és a reszelt citromhéjat is.
Végül a lisztes keveréket is belekeverjük.
A tepsit (40*30 cm) kipapírozzuk és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben (hőlégkeverés) 180 fokon 30- 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A feldarabolt csokit a tejjel felforraljuk, jól elkeverjük, elzárjuk a gázt és belekeverjük a rumaromát, és még melegen a süteményre kenjük.
Tálalás
24 db kocka lett belőle.
Alternatív elkészítés
Nem lehet benne érezni a cukkinit, viszont kellemesen "szaftos"lesz tőle a süti.
Kedvencnek jelölöm
Rumos-diós cukkinis kocka csokisan
Hozzávalók
Rumos-diós cukkinis kocka csokisan
30 dkg liszt
csipet só
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet fahéj
4 db tojás (nagyobb)
25 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 dl olaj
5 dkg dió (finomra darálva)
5 dkg dió (durvára darálva)
1 citrom reszelt héja
1 ek. rumaroma
1 darab közepes cukkini (kb 40-45 dkg)
TETEJÉRE:
1 tábla Katica tejcsoki
30 ml tej
fél kk. rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A cukkinit meghámozzuk, a magos részt eltávolítjuk, és aprítógépbe apróra vágjuk, vagy a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
Elkészítés
Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kakaót, a sót, a cukrot és összekeverjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a vaníliás cukrot, az olajat, ezt alaposan elkeverjük.
A diót összedaraboljuk (én aprítóba tettem nagyobb darabkákra aprítottam), a másik 5 dkg-ot pedig finomra daráltam kávédarálóban. A diót a tojásos masszába szórjuk, majd belekeverjük a lereszelt cukkinit, és a reszelt citromhéjat is.
Végül a lisztes keveréket is belekeverjük.
A tepsit (40*30 cm) kipapírozzuk és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben (hőlégkeverés) 180 fokon 30- 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A feldarabolt csokit a tejjel felforraljuk, jól elkeverjük, elzárjuk a gázt és belekeverjük a rumaromát, és még melegen a süteményre kenjük.
Egy másik tálkában a tojásokhoz öntjük a vaníliás cukrot, az olajat, ezt alaposan elkeverjük.
A diót összedaraboljuk (én aprítóba tettem nagyobb darabkákra aprítottam), a másik 5 dkg-ot pedig finomra daráltam kávédarálóban. A diót a tojásos masszába szórjuk, majd belekeverjük a lereszelt cukkinit, és a reszelt citromhéjat is.
Végül a lisztes keveréket is belekeverjük.
A tepsit (40*30 cm) kipapírozzuk és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben (hőlégkeverés) 180 fokon 30- 35 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A feldarabolt csokit a tejjel felforraljuk, jól elkeverjük, elzárjuk a gázt és belekeverjük a rumaromát, és még melegen a süteményre kenjük.
Tálalás
24 db kocka lett belőle.
Alternatív elkészítés
Nem lehet benne érezni a cukkinit, viszont kellemesen "szaftos"lesz tőle a süti.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?