
Saját készítésű vaníliafagylalt



Hozzávalók
250 ml tej (3,8 % -os)
200 ml tejszín (30 % -os)
2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília Paszta
6 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
1 csipet só
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet, a tejszínt és a vaníliapasztát főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Tipp:
A vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik.

Kedvencnek jelölöm

Saját készítésű vaníliafagylalt
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
250 ml tej (3,8 % -os)
200 ml tejszín (30 % -os)
2 evőkanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
6 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
1 csipet só
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet, a tejszínt és a vaníliapasztát főzőedényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Időközben a tojássárgáját, a cukrot és a sót keverőtálban habverővel habosra felverjük. Belekeverjük a tejes tejszínt, gőz fölött krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémet formába töltjük, és fagyasztjuk. A fagylaltot kb. 1 ½ óra múlva habverővel erősen átkeverjük, és további 1 ½ órát fagyasztjuk.
Tipp:
A vízfürdő a fagylaltkrém keverése közben ne forrjon, különben a tojássárgája kicsapódik.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?