Klasszikus vaníliapuding eperszósszal
Hozzávalók
Vaníliapudinghoz:
Eperszószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet és a habtejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot az előkészített pudingformákba öntjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
Az epret pürésítjük, összekeverjük a habfixálóval és hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a pudingot a formákból lapos tányérokra kifordítjuk és az eperszósszal kínáljuk.
Tipp:
Klasszikus vaníliapuding eperszósszal
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Vaníliapudinghoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet és a habtejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot az előkészített pudingformákba öntjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Eperszósz:
Az epret pürésítjük, összekeverjük a habfixálóval és hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a pudingot a formákból lapos tányérokra kifordítjuk és az eperszósszal kínáljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?