Zöldséges lepény zöldfűszeres öntettel
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Kis darabokban hozzáadjuk a vajat vagy margarint, majd kézzel finomra morzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vizet, és gyorsan puha tésztává gyúrjuk. A tésztát laposra nyomkodjuk, és letakarva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A káposztát megtisztítjuk, és kb. 2 x 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagyma héját lehúzzuk, és finomra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és röviden megpároljuk benne a hagymakockákat, majd hozzáadjuk a káposztadarabokat, és keverés közben kb. 5 percig pároljuk. Cukorral és sóval ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A céklát kis kockákra vágjuk. A borsót megpucoljuk vagy kiolvasztjuk. A paradicsomot megmossuk és elfelezzük.
A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 30x35 cm lappá nyújtjuk, és úgy béleljük ki vele a formát, hogy a tészta egy kicsit túlnyúljon. Villával többször megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a lepényt elősütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
A tejfölt a tojásokkal összekeverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Belekeverjük az aprított zöldfűszereket.
A cékladarabokat és a borsót elosztjuk az elősütött lepényen. Rátesszük a káposztát. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen rászórjuk. Az öntettel leöntjük, és elosztjuk rajta a paradicsomot. A tepsit a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a lepényt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A lepényt forrón vagy hidegen tálaljuk.
Tippek:
A lepényt elkészíthetjük 28 cm Ø formában is.
Zöldséges lepény zöldfűszeres öntettel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Kis darabokban hozzáadjuk a vajat vagy margarint, majd kézzel finomra morzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vizet, és gyorsan puha tésztává gyúrjuk. A tésztát laposra nyomkodjuk, és letakarva legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
A káposztát megtisztítjuk, és kb. 2 x 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagyma héját lehúzzuk, és finomra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és röviden megpároljuk benne a hagymakockákat, majd hozzáadjuk a káposztadarabokat, és keverés közben kb. 5 percig pároljuk. Cukorral és sóval ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A céklát kis kockákra vágjuk. A borsót megpucoljuk vagy kiolvasztjuk. A paradicsomot megmossuk és elfelezzük.
A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 30x35 cm lappá nyújtjuk, és úgy béleljük ki vele a formát, hogy a tészta egy kicsit túlnyúljon. Villával többször megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a lepényt elősütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Öntet:
A tejfölt a tojásokkal összekeverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Belekeverjük az aprított zöldfűszereket.
A cékladarabokat és a borsót elosztjuk az elősütött lepényen. Rátesszük a káposztát. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen rászórjuk. Az öntettel leöntjük, és elosztjuk rajta a paradicsomot. A tepsit a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a lepényt készre sütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A lepényt forrón vagy hidegen tálaljuk.
Tippek:
A lepényt elkészíthetjük 28 cm Ø formában is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?