Sajtos puffancs
Hozzávalók
Tésztához:
250 ml tej
50 g vaj vagy margarin
½ kávéskanál só
2-3 csipet frissen őrölt fekete bors
150 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
150 g félkemény sajt (pl. edami, gouda, trappista, füstölt sajt)
Sütéshez:
400-500 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Elkészítés
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tejet egy kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal, a sóval és a borssal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymásután, egyesével, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. A sütőport és a reszelt sajtot csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott kanál segítségével (vagy olajba mártott kézzel) kisebb diónyi golyókat formázunk. A puffancsokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. Melegen tálaljuk.
A tejet egy kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal, a sóval és a borssal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymásután, egyesével, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. A sütőport és a reszelt sajtot csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott kanál segítségével (vagy olajba mártott kézzel) kisebb diónyi golyókat formázunk. A puffancsokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. Melegen tálaljuk.
Tipp:
A sajtos puffancsokat paradicsomos-zöldfűszeres vagy tejfölös-fokhagymás mártogatóval is kínálhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Sajtos puffancs
Hozzávalók
kb. 22-25 darab elkészítéséhez
Tésztához:
250 ml tej
50 g vaj vagy margarin
½ kávéskanál só
2-3 csipet frissen őrölt fekete bors
150 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
150 g félkemény sajt (pl. edami, gouda, trappista, füstölt sajt)
Sütéshez:
400-500 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:
Tészta:
A tejet egy kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal, a sóval és a borssal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymásután, egyesével, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. A sütőport és a reszelt sajtot csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott kanál segítségével (vagy olajba mártott kézzel) kisebb diónyi golyókat formázunk. A puffancsokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. Melegen tálaljuk.
A tejet egy kis főzőedényben felforraljuk a vajjal vagy a margarinnal, a sóval és a borssal. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, majd a lisztet egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet sima tésztagombóccá összekeverjük, legalább 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), majd keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymásután, egyesével, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást elhabarjuk, és csak annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz: sűrű, csillogó felszínű tésztát kell kapnunk. A sütőport és a reszelt sajtot csak a kihűlt tésztába keverjük bele.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott kanál segítségével (vagy olajba mártott kézzel) kisebb diónyi golyókat formázunk. A puffancsokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. Melegen tálaljuk.
Tipp:
A sajtos puffancsokat paradicsomos-zöldfűszeres vagy tejfölös-fokhagymás mártogatóval is kínálhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?