Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos quiche

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Linzer tésztához:

250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
2 teáskanál víz
125 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

120 g szeletelt szalonna
100 g reszelt Gouda sajt
4 darab tojás (M-es)
200 ml habtejszín
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.

A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

A quich-t melegen tálaljuk.
Sajtos quiche

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!