![Sajtos quiche](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32186/sajtos-quiche-16048.jpg)
Sajtos quiche
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sajtos quiche
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.
![Sajtos quiche](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32186/sajtos-quiche-16048.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?