Sajtos quiche
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.
Sajtos quiche
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy összeálljon a tészta. Kézzel formázzuk golyóvá.
A tészta 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen a tortaforma aljának megfelelő méretűre sodorjuk ki, és tésztalapként helyezzük a tortaformába. A maradék tésztát formázzuk hosszú hengerré és helyezzük a tésztaalapra peremként, nyomjuk a forma falához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Villával többször szurkáljuk meg az alapot, majd helyezzük a formát a sütő középső részéven lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A szalonnát kockázzuk apróra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a szalonnát a sajttal, a tojással és a habtejszínnel, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Terítsük a tölteléket az elősütött alapra, és tegyük a sütőbe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
A quich-t melegen tálaljuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?