Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos roló

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Sütéshez:

10 darab nagy habroló vagy cannoli sütőforma (kb. 12-14 cm-es)
kevés lágy vaj vagy margarin

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltékhez:

200 ml tej
100 g tejszínes krémsajt
3 darab tojássárgája (M-es)
őrölt fekete bors
150 g trappista sajt
80 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)

Díszítéshez:

kb. 50 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A habroló vagy cannoli csöveket vékonyan megkenjük a lágy vajjal vagy margarinnal. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldala mentén 10 darab csíkra vágjuk. A sütőformákra kis ráfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat, és a formákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tésztarolókat minden oldalról megkenjük a felvert, kevés hideg vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rolókat megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztarolókat hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan lehúzzuk a sütőformákról, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
Egy lábasba tesszük a tejet, a krémsajtot és a tojássárgájákat, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön, kevergetve főzni kezdjük. A keményítőt egy kevés vízzel simára keverjük, a lábasba csorgatjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a lereszelt sajtot, és lefedve hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, és hozzádolgozzuk a lágy, kis kockákra vágott vajat vagy margarint is.

A tölteléket habzsákba töltjük, és két oldalról a kihűlt rolókba nyomjuk. A díszítéshez a sajtot lereszeljük, és a rolók végeit beleforgatjuk.

Tippek:

A töltelékbe szánt reszelt trappista sajt felét lecserélhetjük füstölt sajtra.
Krémsajt helyett mascarponét is használhatunk.
Sajtos roló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!