![Sajtos stangli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31975/sajtos-stangli-15755.jpg)
Sajtos stangli
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel és a szárított rozskovásszal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik végüktől indítva feltekerjük. A kapott rudakat kissé hosszabbra, vékonyabbra hengergetjük, az illesztéseket és a végeket eldolgozzuk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd letakarva további 20-30 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A stanglik tetejét lekenjük egy kevés vízzel felhígított tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Sajtos stangli
Hozzávalók
10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel és a szárított rozskovásszal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik végüktől indítva feltekerjük. A kapott rudakat kissé hosszabbra, vékonyabbra hengergetjük, az illesztéseket és a végeket eldolgozzuk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd letakarva további 20-30 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A stanglik tetejét lekenjük egy kevés vízzel felhígított tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
![Sajtos stangli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31975/sajtos-stangli-15755.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?