Sajtos stangli
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel és a szárított rozskovásszal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik végüktől indítva feltekerjük. A kapott rudakat kissé hosszabbra, vékonyabbra hengergetjük, az illesztéseket és a végeket eldolgozzuk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd letakarva további 20-30 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A stanglik tetejét lekenjük egy kevés vízzel felhígított tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Sajtos stangli
Hozzávalók
10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel és a szárított rozskovásszal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik végüktől indítva feltekerjük. A kapott rudakat kissé hosszabbra, vékonyabbra hengergetjük, az illesztéseket és a végeket eldolgozzuk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd letakarva további 20-30 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A stanglik tetejét lekenjük egy kevés vízzel felhígított tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?