
Sárgabarack lekvár



Hozzávalók
1500 g sárgabarack (előkészített)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sárgabarackhoz
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgabarackot megtisztítjuk, kimagozzuk és szükség szerint darabokra vágjuk, majd az egészet pépesítjük.
Elkészítés:
Az előkészített sárgabarackot, a befőzőcukrot, a bourbon vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett magas fokozaton felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe újonnan bekerülő Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.

Kedvencnek jelölöm

Sárgabarack lekvár
Hozzávalók
kb. 6 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez
1500 g sárgabarack (előkészített)
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgabarackot megtisztítjuk, kimagozzuk és szükség szerint darabokra vágjuk, majd az egészet pépesítjük.
Elkészítés:
Az előkészített sárgabarackot, a befőzőcukrot, a bourbon vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett magas fokozaton felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe újonnan bekerülő Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?