Szilvalekváros csiga
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltéshez:
Kajszibarack mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és hengerré formázzuk. A hengert téglalappá (kb. 60 x 30 cm) nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, közben az egyik hosszú oldalán 1 cm peremet szabadon hagyunk, és vízzel megkenjük.
A tésztalapot a szilvalekvárral megkent hosszú oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket ötösével körbe-körbe, egymással átfedésben virággá formázva a tepsibe tesszük. A virágokat még egyszer meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a virágokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kajszibarack mázhoz:
A baracklekvárt egyszer röviden felfőzzük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Szilvalekváros csiga
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltéshez:
Kajszibarack mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és hengerré formázzuk. A hengert téglalappá (kb. 60 x 30 cm) nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, közben az egyik hosszú oldalán 1 cm peremet szabadon hagyunk, és vízzel megkenjük.
A tésztalapot a szilvalekvárral megkent hosszú oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket ötösével körbe-körbe, egymással átfedésben virággá formázva a tepsibe tesszük. A virágokat még egyszer meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a virágokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kajszibarack mázhoz:
A baracklekvárt egyszer röviden felfőzzük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?