Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvalekváros csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
75 g vaj vagy margarin
400 g búzaliszt
50 g cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Töltéshez:

125 g szilvalekvár

Kajszibarack mázhoz:

kb. 3 evőkanál kajszidzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és hengerré formázzuk. A hengert téglalappá (kb. 60 x 30 cm) nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, közben az egyik hosszú oldalán 1 cm peremet szabadon hagyunk, és vízzel megkenjük.
A tésztalapot a szilvalekvárral megkent hosszú oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket ötösével körbe-körbe, egymással átfedésben virággá formázva a tepsibe tesszük. A virágokat még egyszer meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a virágokat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kajszibarack mázhoz:
A baracklekvárt egyszer röviden felfőzzük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A szilvalekváros csiga kitűnően fagyasztható.
A Szilvalekváros csiga receptje 6 darab péksütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!