![Szilvalekváros csiga](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31642/szilvalekvaros-csiga-15267.webp)
Szilvalekváros csiga
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltéshez:
Kajszibarack mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és hengerré formázzuk. A hengert téglalappá (kb. 60 x 30 cm) nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, közben az egyik hosszú oldalán 1 cm peremet szabadon hagyunk, és vízzel megkenjük.
A tésztalapot a szilvalekvárral megkent hosszú oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket ötösével körbe-körbe, egymással átfedésben virággá formázva a tepsibe tesszük. A virágokat még egyszer meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a virágokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kajszibarack mázhoz:
A baracklekvárt egyszer röviden felfőzzük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Szilvalekváros csiga
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltéshez:
Kajszibarack mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Közben a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és hengerré formázzuk. A hengert téglalappá (kb. 60 x 30 cm) nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, közben az egyik hosszú oldalán 1 cm peremet szabadon hagyunk, és vízzel megkenjük.
A tésztalapot a szilvalekvárral megkent hosszú oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket ötösével körbe-körbe, egymással átfedésben virággá formázva a tepsibe tesszük. A virágokat még egyszer meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a virágokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kajszibarack mázhoz:
A baracklekvárt egyszer röviden felfőzzük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
![A Szilvalekváros csiga receptje 6 darab péksütemény elkészítéséhez elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31642/szilvalekvaros-csiga-15267.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?