
Savanyú káposztás batyuk szalonnával



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A savanyú káposztát összekeverjük a Creme VEGA-val, az étkezési keményítővel, a szalonnakockákkal és az újhagymával, ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, a tetejüket lekenjük felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.
Tippek:
Szalonna, sonka helyett apróra kockázott kolbászt is tehetünk a töltelékbe.


Savanyú káposztás batyuk szalonnával
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A savanyú káposztát összekeverjük a Creme VEGA-val, az étkezési keményítővel, a szalonnakockákkal és az újhagymával, ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, a tetejüket lekenjük felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.
Tippek:
Szalonna, sonka helyett apróra kockázott kolbászt is tehetünk a töltelékbe.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?