Savanyú káposztás batyuk szalonnával
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A savanyú káposztát összekeverjük a Creme VEGA-val, az étkezési keményítővel, a szalonnakockákkal és az újhagymával, ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, a tetejüket lekenjük felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.
Tippek:
Szalonna, sonka helyett apróra kockázott kolbászt is tehetünk a töltelékbe.
Savanyú káposztás batyuk szalonnával
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A savanyú káposztát összekeverjük a Creme VEGA-val, az étkezési keményítővel, a szalonnakockákkal és az újhagymával, ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, a tetejüket lekenjük felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.
Tippek:
Szalonna, sonka helyett apróra kockázott kolbászt is tehetünk a töltelékbe.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?