Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Savanyú káposztás batyuk szalonnával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

150 g savanyított káposzta (gyalult, hőkezelt, jól lecsepegtetve, kinyomkodva)
60 g füstölt, főtt császárszalonna (vagy sonka)
30 g sajt (pl. trappista, edami)
2 darab zsenge újhagyma
őrölt fekete bors
őrölt kömény

Kenéshez

1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a szalonnát kis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A savanyú káposztát összekeverjük a Creme VEGA-val, az étkezési keményítővel, a szalonnakockákkal és az újhagymával, ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű négyzetre vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A tészta sarkait egyesével középre, egymásra hajtjuk batyut formázva, a tetejüket lekenjük felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A batyukat a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A batyukat a tepsivel együtt sütőrácsra téve kicsit hűlni hagyjuk, majd melegen tálaljuk.

Tippek:

Vegyes kevert salátával tálalhatjuk a batyukat.
Szalonna, sonka helyett apróra kockázott kolbászt is tehetünk a töltelékbe.
Savanyú káposztás batyuk szalonnával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!