Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rozsos kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 ml meleg tej
150 ml meleg víz
350 g búzaliszt
150 g világos rozsliszt
50 ml étolaj, pl. olíva- vagy napraforgóolaj
1 evőkanál só
1 csapott teáskanál cukor

Kenéshez:

némi víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A búzalisztet és a rozslisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, amíg sima tésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a mérete.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 3 egyforma méretű cipóra osztjuk. Mindegyiket 2 mm vékony körré nyújtjuk, ezeket 4-4 egyforma cikkre vágjuk. Az így kapott 12 darab körcikket a szélesebb oldaluktól indítva szorosan feltekerjük, és a végeiket kissé befelé hajtva megformázzuk a kifliket. A tepsibe helyezzük egymástól kellő (kb. 2 cm) távolságra, letakarjuk, és meleg helyen további 15-20 percet kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A kiflik tetejét vízzel lekenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kifliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A rozsos kifliket a sütőpapírral együtt áthúzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Ha szükséges, dagasztás közben adhatunk még 2-3 evőkanál meleg vizet a tésztához.
A rozsos kiflik fagyaszthatók.
Rozsos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!