Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rozsos kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

150 ml meleg tej
150 ml meleg víz
350 g búzaliszt
150 g világos rozsliszt
50 ml étolaj, pl. olíva- vagy napraforgóolaj
1 evőkanál só
1 csapott teáskanál cukor

Kenéshez:

némi víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A búzalisztet és a rozslisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, amíg sima tésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a mérete.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, és 3 egyforma méretű cipóra osztjuk. Mindegyiket 2 mm vékony körré nyújtjuk, ezeket 4-4 egyforma cikkre vágjuk. Az így kapott 12 darab körcikket a szélesebb oldaluktól indítva szorosan feltekerjük, és a végeiket kissé befelé hajtva megformázzuk a kifliket. A tepsibe helyezzük egymástól kellő (kb. 2 cm) távolságra, letakarjuk, és meleg helyen további 15-20 percet kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A kiflik tetejét vízzel lekenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kifliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A rozsos kifliket a sütőpapírral együtt áthúzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Ha szükséges, dagasztás közben adhatunk még 2-3 evőkanál meleg vizet a tésztához.
A rozsos kiflik fagyaszthatók.
Rozsos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!