Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Savanyú káposztás-kolbászos táskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

100 g savanyú káposzta
60 g kolbász
fél fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Savanyú káposztás-kolbászos táskák hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Kolbász helyett szalámit vagy sonkát is használhatunk a Savanyú káposztás-kolbászos táskák töltelékébe.
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.
Savanyú káposztás-kolbászos táskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!