Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Savanyú káposztás-kolbászos táskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

100 g savanyú káposzta
60 g kolbász
fél fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Savanyú káposztás-kolbászos táskák hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Kolbász helyett szalámit vagy sonkát is használhatunk a Savanyú káposztás-kolbászos táskák töltelékébe.
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.
Savanyú káposztás-kolbászos táskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!