Savanyú káposztás-kolbászos táskák
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
100 g savanyú káposzta
60 g kolbász
fél fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Kolbász helyett szalámit vagy sonkát is használhatunk a Savanyú káposztás-kolbászos táskák töltelékébe.
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.
Kedvencnek jelölöm
Savanyú káposztás-kolbászos táskák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
100 g savanyú káposzta
60 g kolbász
fél fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Kolbász helyett szalámit vagy sonkát is használhatunk a Savanyú káposztás-kolbászos táskák töltelékébe.
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?