
Savanyú káposztás-kolbászos táskák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.


Savanyú káposztás-kolbászos táskák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A savanyú káposztát átöblítjük, a kolbászt kockákra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk az előkészített káposztát és kolbászt, kevergetve átpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, 6 darab egyforma méretű négyzetre vágjuk, a kenéshez a tojást szétválasztjuk. A négyzetek egyik oldalán elosztjuk a tölteléket, a széleket lekenjük kevés felvert tojásfehérjével, majd háromszög formájúra összehajtjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A háromszögeket a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük kevés vízzel felvert tojássárgájával, és megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a táskákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Savanyú káposztás-kolbászos táskák süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A szilveszteri sütemény tetejét díszíthetjük köménymaggal, szezámmaggal, reszelt kemény/félkemény sajttal.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?