Sós uzsonnasütemény
Hozzávalók
Magas falú, téglalap alakú formához (kb. 26x12 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
150 ml tej
200 g kaliforniai paprika
120 g tetszőleges sonka
120 g edami sajt
1 kávéskanál só
¼ kávéskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Előkészítés:
A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, csumáját, ereit, magvait eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A sonkát csíkokra vagy kockákra vágjuk, a sajtot szintén kockázzuk vagy lereszeljük. A formát kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az előkészített paprikát, sonkát és sajtot is. A masszát a formába simítjuk, a formát a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az előkészített paprikát, sonkát és sajtot is. A masszát a formába simítjuk, a formát a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Tehetünk a tésztába felkarikázott olívabogyót, sonka helyett választhatunk kis kockákra vágott kolbászt, vagy elkészíthetjük a sós süteményt húsmentesen, például csemegekukorica hozzáadásával.
Kedvencnek jelölöm
Sós uzsonnasütemény
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Magas falú, téglalap alakú formához (kb. 26x12 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
150 ml tej
200 g kaliforniai paprika
120 g tetszőleges sonka
120 g edami sajt
1 kávéskanál só
¼ kávéskanál frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, csumáját, ereit, magvait eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A sonkát csíkokra vagy kockákra vágjuk, a sajtot szintén kockázzuk vagy lereszeljük. A formát kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az előkészített paprikát, sonkát és sajtot is. A masszát a formába simítjuk, a formát a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az előkészített paprikát, sonkát és sajtot is. A masszát a formába simítjuk, a formát a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Tehetünk a tésztába felkarikázott olívabogyót, sonka helyett választhatunk kis kockákra vágott kolbászt, vagy elkészíthetjük a sós süteményt húsmentesen, például csemegekukorica hozzáadásával.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?